МЗС Туреччини засудило відмову в реєстрації кримськотатарських ЗМІ

МЗС Туреччини засудило відмову в реєстрації кримськотатарських ЗМІ

3 Квітня 2015
2507
3 Квітня 2015
12:25

МЗС Туреччини засудило відмову в реєстрації кримськотатарських ЗМІ

2507
МЗС Туреччини засудило відмову в реєстрації кримськотатарських ЗМІ
МЗС Туреччини засудило відмову в реєстрації кримськотатарських ЗМІ

Міністерство закордонних справ Туреччини засудило відмову в реєстрації кримськотатарських ЗМІ й зокрема телеканалу ATR окупаційною кримською владою. Про це йдеться в заяві відомства, повідомляє «Крым.Реалии».

 

Нагадаємо, з 1 квітня всі ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR: канали ATR і Lale, радіостанції Meydan і «Лідер», інтернет-видання «15 минут» - були змушені припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки».

 

«Ми глибоко стурбовані і засуджуємо цю ситуацію», - зазначили в МЗС Туреччини.

 

Турецьке відомство називає відмову у видачі ліцензій прикладом «політики репресій щодо побратимів».

 

«Створення для основного елемента Криму - кримських татар, до теперішнього моменту захищали свої права мирним і демократичним шляхом, перешкод у використанні права на свободу слова, як невід'ємної частини плюралізму і демократії, є новим прикладом політики репресій щодо наших побратимів», - йдеться в заяві.

 

Туреччина заявила про те, що продовжить підтримувати добробут кримськотатарського народу на півострові і відслідковувати розвиток подій в регіоні.

 

Нагадаємо, сьогодні, 3 квітня, Державний департамент США також оприлюднив заяву, у якій рішуче засудив закриття в Криму кримськотатарських ЗМІ, а також триваючі переслідування національних меншин та незгодних з окупаційною владою на півострові.

 

Водночас в ЄС закликають відновити мовлення кримськотатарського телеканалу ATR та поважати права всіх жителів Криму. Про це йдеться в заяві речниці верховного представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні Майї Коцьянчич.

 

Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович заявила, що засуджує обмеження плюралізму в медіа та доступу до інформації в Криму і вважає відмову у реєстрації кримськотатарських ЗМІ політичною цензурою.

 

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав так звану «владу» анексованого Росією Криму і кримськотатарський канал ATR, який був вимушений припинити мовлення через відсутність ліцензії, дійти згоди та відновити мовлення каналу.

 

1 квітня Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи кримськотатарського каналу ATR в Україні.

 

2 квітня влада Криму заявила про необхідність створення «громадської кримськотатарської телерадіокомпанії» (ГКТРК) замість закритого кримськотатарського каналу ATR і звинуватила керівництво холдингу у закритті власних телеканалів. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду