У Кременчуці депутати відсторонили директора телеканалу і пропонують підпорядкувати канал міськраді

У Кременчуці депутати відсторонили директора телеканалу і пропонують підпорядкувати канал міськраді

31 Березня 2015
3482
31 Березня 2015
20:50

У Кременчуці депутати відсторонили директора телеканалу і пропонують підпорядкувати канал міськраді

3482
У Кременчуці депутати відсторонили директора телеканалу і пропонують підпорядкувати канал міськраді
У Кременчуці депутати відсторонили директора телеканалу і пропонують підпорядкувати канал міськраді

Кременчуцька міськрада ухвалила рішення провести службове розслідування щодо директора КП «Кременчуцька міська телерадіокомпанія» (КТРК) Сергія Перепелятника і відсторонити його від виконання повноважень на період проведення розслідування. Про це повідомляє місцеве видання «Газета Кременчугская».

 

За відповідний проект рішення, внесений групою депутатів - членів постійної депутатської комісії з питань освіти та ЗМІ, проголосували 36 депутатів.

 

Цьому рішенню депутатів передувало кілька виступів з трибуни. Серед них виступ заступника директора КТРК Вікторії Пальчик. Вона зачитала лист від трудового колективу, де мова йшла про трудовий конфлікт Сергія Перепелятника і кореспондента Ірини Скрипачової. Заступник директора КТРК заявила, що з їх телекомпанією «ведуть боротьбу».

 

Депутат Юрій Гриценко не погодився з таким визначення подій навколо КТРК і згадав про торішнє рішення міськради підпорядкувати канал керівникові апарату міського голови. Пан Гриценко заявив, що в програмах КТРК однобоко висвітлюють події, і з огляду на це необхідно знову перепідпорядкувати КТРК міськраді. Видання не повідомляє, чи заявив депутат напряму про необхідність втручання в редакційну політику телеканалу з боку апарату міського голови і запровадження прямої цензури.

 

Крім того, як повідомляє видання, Юрій Гриценко висловив невдоволення, що журналісти КТРК «самі себе паплюжать» з екрану, виносячи трудовий конфлікт на публіку. Депутат також не виключив, що треба переглянути бюджет КТРК.

 

Водночас, депутат міськради Вікторія Гончаренко сказала, що вважає некоректним ставити питання про відсторонення Сергія Перепелятника від виконання службових обов'язків, поки той на лікарняному. Вона також обурилася, чому кореспондент Ірина Скрипачова, заявляючи, що вже 9 місяців не працює, але отримує зарплату, так довго мовчала про конфлікт.

 

Міськрада своїм рішенням про проведення службового розслідування на КТРК розширила кількісний склад депутатської комісії, якій належить розслідувати події в комунальній телекомпанії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 березня видання «Кременчуг Today» та інші міські ЗМІ опублікували матеріал, у якому кременчуцький свободівець, депутат Автозаводської районної ради Олег Савченко звинуватив колишнього віце-мера міста Валерія Медведовського і нинішнього заступника міського голови Геннадія Музику в перерахуванні близько 2,5 млн. гривень з міського бюджету компанії «Спецінжинірінг-поставка» з міста Алчевська (Луганська область).

 

Після цього директор міської комунальної телерадіокомпанії Сергій Перепелятник, кореспонденти якої зняли сюжет за участю Олега Савченка, повідомив ЗМІ, що пан Музика погрожував йому телефоном розправою. Директор телекомпанії має намір звернутися до прокуратури із заявою про переслідування з боку посадової особи за журналістську діяльність і заявляє, що турбується за безпеку кореспондентів, які брали інтерв'ю у пана Савченка, і свою сім'ю. Він також радив бути обережними журналістам «Кременчуг Today».

 

Водночас заступник міського голови Кременчука Геннадій Музика заявив у коментарі «Детектор медіа», що не погрожував журналістам місцевих ЗМІ, які опублікували матеріали із звинуваченням його у начебто економічних зв'язках з компанію, що знаходиться на території так званої «ЛНР». При цьому пан Музика визнав, що облаяв директора міської комунальної телерадіокомпанії Сергія Перепелятника «тварюкою» і погрожував йому судом.

 

При цьому редактор сайту газети «Програма плюс», секретар Кременчуцької міської організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олександр Курилов заявив, що не засуджує реакцію Геннадія Музики на сюжет КРТРК, оскільки вважає, що кореспонденти цієї телерадіокомпанії не дотримуються стандартів журналістики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду