Стрічка «Плем’я» стала фільмом року за версією українських кіножурналістів

Стрічка «Плем’я» стала фільмом року за версією українських кіножурналістів

30 Березня 2015
5178
30 Березня 2015
13:19

Стрічка «Плем’я» стала фільмом року за версією українських кіножурналістів

5178
Стрічка «Плем’я» стала фільмом року за версією українських кіножурналістів
Стрічка «Плем’я» стала фільмом року за версією українських кіножурналістів

Українські кіножурналісти назвали «Плем'я» Мирослава Слабошпицького найкращою українською стрічкою року, а також - найкращим фільмом, який міг би бути висунутим від України на здобуття «Оскара». Крім того, учасники опитування відзначили безпрецедентний успіх фільму на численних міжнародних кінофестивалях - за підрахунками «Детектор медіа» у «Племені» вже 38 фестивальних нагород, у тому числі Гран-прі секції «Тиждень критики» 67-го Канського МКФ.

 

Мирослава Слабошпицького кіножурналісти назвали «Особистістю 2014 року в українському кіно». Про це йдеться в резюме опитування Бюро української кіножурналістики «Підсумки українського кінопрокату та кінопроцесу - 2014 року».

 

Дослідження охопило 23 респондентів з Києва, Львова, Одеси та Херсону, що представляють 29 друкованих та інтернет-видань, а також телепрограм.

 

 

Найгіршою стрічкою 2014-го року кіножурналісти вважають «Поводир» Олеся Саніна і відносять її до розчарувань року.

 

Найцікавішими фільмами 2014-року учасники опитування назвали кінокартини «Присмерк» Валентина Васяновича, альманах «Євромайдан. Чорновий монтаж», «До побачення, сінефіли» Станіслава Битюцького, «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко та «Жива ватра» Остапа Костюка.

 

Висловилися учасники опитування і щодо кінопрокатного ринку. 61% опитаних відзначили, що репертуар кінотеатрів у 2014 році лише частково задовольняє художні потреби глядачів, 26% вважають, що репертуар ці потреби скоріше не задовольняє.

 

При цьому 43% вважають, що стан українського кінопрокату залишився без змін, а 30% - що він погіршився.

 

Національний кінопрокат 52% респондентів оцінили на 3 бали.

 

Найкраща вітчизняна компанія-кінодистрибутор, на думку кіножурналістів - «Артхаус Трафік» (61%). 26% опитаних відзначили також B&H Distribution Company.

 

Знаковими подіями української кіногазулі журналісти вважають такі:

 

 

 

 

Нагадаємо, у першій частині опитування журналісти оцінили Національну стратегію розвитку кіноіндустрії України, запропоновану Державним агентством України з питань кіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду