detector.media
30.03.2015 13:19
Стрічка «Плем’я» стала фільмом року за версією українських кіножурналістів
Стрічка «Плем’я» стала фільмом року за версією українських кіножурналістів

Українські кіножурналісти назвали «Плем'я» Мирослава Слабошпицького найкращою українською стрічкою року, а також - найкращим фільмом, який міг би бути висунутим від України на здобуття «Оскара». Крім того, учасники опитування відзначили безпрецедентний успіх фільму на численних міжнародних кінофестивалях - за підрахунками «Детектор медіа» у «Племені» вже 38 фестивальних нагород, у тому числі Гран-прі секції «Тиждень критики» 67-го Канського МКФ.

 

Мирослава Слабошпицького кіножурналісти назвали «Особистістю 2014 року в українському кіно». Про це йдеться в резюме опитування Бюро української кіножурналістики «Підсумки українського кінопрокату та кінопроцесу - 2014 року».

 

Дослідження охопило 23 респондентів з Києва, Львова, Одеси та Херсону, що представляють 29 друкованих та інтернет-видань, а також телепрограм.

 

 

Найгіршою стрічкою 2014-го року кіножурналісти вважають «Поводир» Олеся Саніна і відносять її до розчарувань року.

 

Найцікавішими фільмами 2014-року учасники опитування назвали кінокартини «Присмерк» Валентина Васяновича, альманах «Євромайдан. Чорновий монтаж», «До побачення, сінефіли» Станіслава Битюцького, «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко та «Жива ватра» Остапа Костюка.

 

Висловилися учасники опитування і щодо кінопрокатного ринку. 61% опитаних відзначили, що репертуар кінотеатрів у 2014 році лише частково задовольняє художні потреби глядачів, 26% вважають, що репертуар ці потреби скоріше не задовольняє.

 

При цьому 43% вважають, що стан українського кінопрокату залишився без змін, а 30% - що він погіршився.

 

Національний кінопрокат 52% респондентів оцінили на 3 бали.

 

Найкраща вітчизняна компанія-кінодистрибутор, на думку кіножурналістів - «Артхаус Трафік» (61%). 26% опитаних відзначили також B&H Distribution Company.

 

Знаковими подіями української кіногазулі журналісти вважають такі:

 

 

 

 

Нагадаємо, у першій частині опитування журналісти оцінили Національну стратегію розвитку кіноіндустрії України, запропоновану Державним агентством України з питань кіно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY