6 березня – прес-конференція та прем’єра фільму про Шевченка «І я таки жив»

6 березня – прес-конференція та прем’єра фільму про Шевченка «І я таки жив»

4 Березня 2015
5017
4 Березня 2015
17:24

6 березня – прес-конференція та прем’єра фільму про Шевченка «І я таки жив»

5017
6 березня – прес-конференція та прем’єра фільму про Шевченка «І я таки жив»
6 березня – прес-конференція та прем’єра фільму про Шевченка «І я таки жив»

6 березня о 16.30 у синій залі кінотеатру «Україна» (Київ, вул. Городецького, 5) відбудеться прес-конференція та прем'єра фільму Олександра Денисенка «І я таки жив». Про це повідомляють організатори заходу.

 

З журналістами зустрінуться народна артистка України Ада Роговцева, автор сценарію та режисер Олександр Денисенко, композитор Сергій Круценко та генеральний продюсер Тарас Аврахов.

 

Жанр стрічки її автори означили як «художньо-документальний». Оповідь про Тараса Шевченка  ілюструють не лише маловідомі біографічні факти чи добре відомі поетичні твори, а й художні образи поета. «Героями цього фільму стали і Шевченкова мальована Катерина і оспівана в поезіях юнка Оксана, і Шевченкові дід і батько - Іван та Григорій, і багато інших персонажів, образи яких так яскраво прописані поетом на папері і на полотні», - йдеться у прес-релізі організаторів заходу.

 

У фільмі є і акторські пластичні етюди, і ефекти комп'ютерної графіки, і музичні твори, створені на основі поезій Кобзаря. Автори спробували унаочнити драматургічну  і  музичну суголосність життя і творчості поета з нашим часом.

 

Над фільмом працювали: режисер-постановник, автор сценарію Олександр Денисенко, композитор Сергій Круценко, оператор-постановник Сергій Тхмазов,  художник-постановник Інга Леві,   cупервайзер VFX Андрій Шрамко, звукорежисер Дмитро Скрипка, звукорежисер перезапису Максим Гладецький, хореограф-постановник Олексій Скляренко, режисер монтажу Володимир Морозов, генеральний продюсер Тарас Аврахов.

 

Задіяні актори: Олег Онещак в ролі Тараса Шевченка, Олексій Петухов в ролі слуги Гаврила Єфімова, Олена Фесуненко в ролі музи, Валерій Легін в ролі ведучого, Ада Роговцевав ролі самої себе та інші.

 

Виробники - Національна радіокомпанія України, «Перша рекордингова компанія» та «Символ ТБ».

 

Нагадаємо, у червні 2013-го НРКУ ініціювала роботу над циклом телевізійних фільмів і радіонарисів про Тараса Шевченка під назвою «І я таки жив», який мав вийти до 200-річчя поета.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду