detector.media
04.03.2015 17:24
6 березня – прес-конференція та прем’єра фільму про Шевченка «І я таки жив»
6 березня – прес-конференція та прем’єра фільму про Шевченка «І я таки жив»

6 березня о 16.30 у синій залі кінотеатру «Україна» (Київ, вул. Городецького, 5) відбудеться прес-конференція та прем'єра фільму Олександра Денисенка «І я таки жив». Про це повідомляють організатори заходу.

 

З журналістами зустрінуться народна артистка України Ада Роговцева, автор сценарію та режисер Олександр Денисенко, композитор Сергій Круценко та генеральний продюсер Тарас Аврахов.

 

Жанр стрічки її автори означили як «художньо-документальний». Оповідь про Тараса Шевченка  ілюструють не лише маловідомі біографічні факти чи добре відомі поетичні твори, а й художні образи поета. «Героями цього фільму стали і Шевченкова мальована Катерина і оспівана в поезіях юнка Оксана, і Шевченкові дід і батько - Іван та Григорій, і багато інших персонажів, образи яких так яскраво прописані поетом на папері і на полотні», - йдеться у прес-релізі організаторів заходу.

 

У фільмі є і акторські пластичні етюди, і ефекти комп'ютерної графіки, і музичні твори, створені на основі поезій Кобзаря. Автори спробували унаочнити драматургічну  і  музичну суголосність життя і творчості поета з нашим часом.

 

Над фільмом працювали: режисер-постановник, автор сценарію Олександр Денисенко, композитор Сергій Круценко, оператор-постановник Сергій Тхмазов,  художник-постановник Інга Леві,   cупервайзер VFX Андрій Шрамко, звукорежисер Дмитро Скрипка, звукорежисер перезапису Максим Гладецький, хореограф-постановник Олексій Скляренко, режисер монтажу Володимир Морозов, генеральний продюсер Тарас Аврахов.

 

Задіяні актори: Олег Онещак в ролі Тараса Шевченка, Олексій Петухов в ролі слуги Гаврила Єфімова, Олена Фесуненко в ролі музи, Валерій Легін в ролі ведучого, Ада Роговцевав ролі самої себе та інші.

 

Виробники - Національна радіокомпанія України, «Перша рекордингова компанія» та «Символ ТБ».

 

Нагадаємо, у червні 2013-го НРКУ ініціювала роботу над циклом телевізійних фільмів і радіонарисів про Тараса Шевченка під назвою «І я таки жив», який мав вийти до 200-річчя поета.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY