StarLightMedia прозвітувала, що за час її соціального проекту «Своє тепло» споживання газу українцями скоротилося на 15%

StarLightMedia прозвітувала, що за час її соціального проекту «Своє тепло» споживання газу українцями скоротилося на 15%

4 Березня 2015
3342
4 Березня 2015
12:12

StarLightMedia прозвітувала, що за час її соціального проекту «Своє тепло» споживання газу українцями скоротилося на 15%

3342
StarLightMedia прозвітувала, що за час її соціального проекту «Своє тепло» споживання газу українцями скоротилося на 15%
StarLightMedia прозвітувала, що за час її соціального проекту «Своє тепло» споживання газу українцями скоротилося на 15%

Група StarLightMedia завершує перший етап свого соціального проекту «Своє тепло». За даними НАК «Нафтогаз-України», наданими групі StarLightMedia, за період дії проекту (1.10.2014 - 1.02.2015) споживання газу населенням України скоротилося на 15%: з 12,9 млрд кубометрів до 10,9 млрд кубометрів (сумарне споживання безпосередньо і через теплокомуненерго, без АР Крим). Також за цей період встановлено більше 6,8 тисяч побутових лічильників газу. Про це повідомляє піар-служба StarLightMedia.

 

Проект «Своє тепло» стартував 5 вересня 2014 року. Його мета - пояснити українцям таку складну і важливу для країни тему, як енергоефективність, мотивувати людей утеплити житло, поставити лічильники.

 

 

Мотиваторами виступали 7 телевізійних роликів, знятих StarLightMedia. У них розповідається про енергоефективність, як про інвестиції в майбутнє дітей, у сильну і незалежну державу, показуються різні життєві ситуації утеплення та обліку. Всього ролики були показані 5033 рази. За даними дослідження телевізійної аудиторії компанії Nielsen, 80% мешканців міст із населенням понад 50 тис. осіб віком старше 4 років побачили їх більше трьох разів. Крім телеефіру, були задіяні інтернет-можливості групи: 3,4млн показів реклами проекту в інтернеті.

 

У телеефір групи вийшло 58 сюжетів, де демонструвалися українські та європейські приклади енергоефективності. Сюжети виходили в програмах «Вікна-новини» і «Все буде добре» на СТБ; «Факти», «Гражданская оборона» і «Дістало!» на ICTV; «Репортер» та «Абзац!» на Новому каналі.

 

«Ми вдячні багатьом простим людям, які стали героями наших сюжетів - всі вони з легкістю і радістю робили прості речі, для того, щоб берегти тепло, і, роблячи це, точно були впевнені в головному - вони бережуть нашу країну», - зауважив Олександр Богуцький, керівник телеканалу ICTV.

 

Також група залучила до проекту своїх телезірок. Медійні персони розказували, як саме вони економлять тепло і газ, і розповідали, що берегти енергоресурси - це питання не статусу, а підходу.

 

StarLightMedia також створила сайт svoeteplo.org (також своєтепло.укр), де розміщено 20 простих покрокових інструкцій підвищення енергоефективності. За даними StarLightMedia, з моменту старту проекту сайт відвідали 417 тис. користувачів.

 

У ході кампанії «Своє тепло» експерти з енергоефективності дали відповіді на 1175 запитань українців.

 

«Ми вибрали для нашого соціального проекту тему енергоефективності тому, що вона одночасно важлива, ціннісна і дуже конкретна, - пояснює Володимир Бородянський, керівник групи StarLightMedia. - Зрозуміло, що потрібно робити, і зрозумілим, вимірюваним є ефект від дій. Хоча, звичайно, шкода, що у країні немає моніторингу дій населення з утеплення, опалення і обліку енергоспоживання, це допомогло би нам краще оцінити результати проекту».

 

За його словами, проект «Своє тепло» продовжуватиметься цього року, бо питання підвищення енергоефективності українців поки не втратило своєї гостроти. «Ми не знаємо, яка зима чекає нас через рік, але вже зараз очевидно, що це будуть непрості часи, і тільки повністю взявши відповідальність за свій дім на себе, ми зможемо пройти їх достойно. Наш головний посил у тому, що дбайливе ставлення до тепла - це не тільки фізичний комфорт і економія, але й правильна система цінностей», - додав пан Бородянський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду