Проект відбудови кінотеатру «Жовтень» повинен бути готовий до квітня

Проект відбудови кінотеатру «Жовтень» повинен бути готовий до квітня

30 Січня 2015
4688
30 Січня 2015
15:43

Проект відбудови кінотеатру «Жовтень» повинен бути готовий до квітня

4688
Проект відбудови кінотеатру «Жовтень» повинен бути готовий до квітня
Проект відбудови кінотеатру «Жовтень» повинен бути готовий до квітня
Проектні роботи щодо відновлення столичного кінотеатру «Жовтень» мають бути завершені у березні. Ропочати роботу кінозали мають у жовтні, повідомляється на сайті комунального підприємства  «Житлоінвестбуд-УКБ» що виступає замовником проектування та реконструкції будівлі кінотеатру.

 

Наразі підприємство розробило та уклало низку договорів на виконання проектних та вишукувальних робіт у «Жовтні».

 

Генеральним проектувальником визначена компанія ТОВ АІММ-Group, передпроектні пропозиції які були попередньо розглянуті та схвалені ТОВ «Кіноман» та ГО «Врятуй «Жовтень»». Наразі відбувається узгодження кошторису на здійснення проектувальних робіт.

 

Сума коштів, передбачена на реконструкцію кінотеатру у проекті міського бюджету на 2015 рік, складає близько 12 млн. грн. Остаточна кошторисна вартість робіт з реконструкції кінотеатру «Жовтень» буде визначена після проведення експертизи проектно-кошторисної документації.

 

Нагадаємо, 27 листопада Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру «Жовтень».  «У цьому судовому спорі прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, та відстоювала виключно її інтереси», - заявив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев. За його словами, суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність та обґрунтованість доводів прокуратури щодо відсутності у ТОВ «Кіноман» законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї господарської діяльності без оформлення у встановленому законом порядку орендних відносин.

 

Будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

13 листопада Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4688
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
такое
3373 дн. тому
а чё, олигарху, щедро спонсирующему банду, представители которой совершили поджог кинотеатра слабо за реконструкцию теперь заплатить и за деяния своих бандитов? Может его банк с зелено-черным логотипом раскошелится? А то как-то ну прямо не солидно восстанавливать за деньги киевлян последствия "хулиганства" спонсируемых из днепропетровска дегенератов! Бюджет же Киева, наверное, резиновый, бесконечный, метро на Троещину давно построено...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду