Anonymous оголосили кібервійну ісламським екстремістам

Anonymous оголосили кібервійну ісламським екстремістам

11 Січня 2015
3953
11 Січня 2015
12:57

Anonymous оголосили кібервійну ісламським екстремістам

3953
Anonymous оголосили кібервійну ісламським екстремістам
Anonymous оголосили кібервійну ісламським екстремістам

Хакери Anonymous обіцяють «взяти реванш» за теракт проти французького сатиричного тижневика Charlie Hedbo, повідомляє CNN.

 

У відео, розміщеному на YouTube, інтернет-угруповання хакерів заявило, що відстежуватиме сайти й соціальні мережі, пов'язані з ісламськими  терористами й виводитиме їх з ладу.

 

«Ми, Anonymous в усьому світі, - говориться у ньому, - вирішили оголосити війну вам - терористам».

 

 

 

 

Це - месседж помсти «Аль-Кайді», «Ісламській державі в Іраку і Леванті (ISIS) й іншим терористичним організаціям за вчинене 7 січня жорстоке убивство 10 співробітників французького сатиричного журналу Charlie Ebdo та двох поліцейських.

 

«Ми маємо намір взяти реванш від їхнього імені, - стверджують Anonymous. - Ми відстежуватимемо вашу діяльність у мережі й закриватимемо ваші аккаунти у соціальних мережах».       

    

Угруповання Anonymous, що з'явилося  на початку двохтисячкмх й досі зберігає свою утаємниченість, об'єднує численних користувачів мережевих спільнот у ґлобальному анархічному цифровому мізку.

 

Воно стало  всесвітньо відомим  з 2008 року, відколи здійснило  хакерський проект проти Церкви саєнтології. Після цього ним було вчинене велике число акцій проти урядових установ, організацій та інших об'єктів, що набули світового розголосу. Збитки від них оцынюють у мільярди доларів.    

 

Найпоширеніші гасла Anonymous: «Наше ім'я - Легіон», «Анонімус це кожен з нас і жоден з нас», «Ми як одне ціле, поділене на Нуль», «Анонімус не пробачає. Анонімус не забуває».

 

Останнє з них має безпосередній стосунок до розміщеного цього тижня на YouTube відео у відповідь на теракт ісламістів у редакції Charlie Hebdo.      

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3953
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду