У Парижі через напад на редакцію загинули десять співробітників сатиричного журналу Charlie Hebdo (ВІДЕО)

У Парижі через напад на редакцію загинули десять співробітників сатиричного журналу Charlie Hebdo (ВІДЕО)

7 Січня 2015
5432

У Парижі через напад на редакцію загинули десять співробітників сатиричного журналу Charlie Hebdo (ВІДЕО)

5432
У Парижі через напад на редакцію загинули десять співробітників сатиричного журналу Charlie Hebdo (ВІДЕО)
У Парижі через напад на редакцію загинули десять співробітників сатиричного журналу Charlie Hebdo (ВІДЕО)

Сьогодні, 7 січня, вдень в центрі Парижа стався озброєений напад на редакцію французського сатиричного щотижневого журналу Charlie Hebdo. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на повідомлення французьких ЗМІ.

 

Станом на 18.00 за київським часом відомо про загибель 12 людей, десять з яких є співробітниками редакції журналу Charlie Hebdo, два загиблих - поліцейські, повідомляє Reuters. Один з правоохоронців був убитий на місці, другий помер пізніше від отриманих поранень. Ще 11 отримали поранення. Четверо поранених перебувають у критичному стані.

 

За даними видання le Parisien, стріляли двоє або троє чоловіків, озброєних автоматичною зброєю. Напад на редакцію журналу припав на час ранкової наради. На зборах були присутні всі основні журналісти видання.

 

За даними «Євроньюс», до редакції зайшли озброєні автоматами Калашникова та з каптурами на голові. Вони кричали, що хочуть помститися за пророка Мухаммеда. Ті, хто врятувався, повідомляють, що перед розстрілом терористи вимагали від журналістів називати своє ім'я. На вулиці нападники вступили у перестрілку з поліцейськими, двоє правоохоронців загинули, один поранений у критичному стані.

 

 

З аматорського відео можна побачити, як вбивці тікають з місця злочину на чорному авто. Вони вирушили на північ міста, скоїли дорожню аварію, поранили водія однієї машини. Потім  терористи змінили авто, зупинивши силою якусь автівку на вулиці Парижу.

 

Наразі паризька поліція розшукує трьох підозрюваних у скоєнні злочину. У столиці Франції оголошено контртерористичну операцію. В країні оголошено найвищий рівень терористичної загрози.

 

 

Повідомляється, що за день до теракту журналісти опублікували в Twitter журналу карикатуру на лідера радикального угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді, що супроводжується підписом «З найкращими побажаннями, до речі».

 

 

Серед загиблих в результаті нападу на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo був головний редактор видання і карикатурист 47-річний Стефан Шарбонье.  Як повідомляє The Daily Telegraph, він був у чорному списку терористичного угруповання «Аль-Каїда». Бойовики полювали на нього за публікацію карикатур на пророка Мухаммеда.

 

 

Серед загиблих також відомі французькі карикатуристи: Жан Кабю, відомий карикатурист, мультиплікатор і актор коміксів, ветеран карикатуристики Жорж Волинські і Бернар Вельяк, відомий під псевдонімом Тінью.

 

Терористи, які скоїли збройний напад на редакцію французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo у Парижі, начебто відкрито заявили, що є членами «Аль-Каїди», що діє на території Ємену.  Про це заявила жінка, яку під дулом автомату терористи змусили набрати код до входу у редакцію.

 

 

Як передає «Євроньюс», один з бойовиків «Ісламської держави» публічно привітав скоєння злочину проти редакції ЗМІ і сказав, що «леви ісламу помстилися за пророка», і пообіцяв продовжити теракти.

 

Президент Франції Франсуа Олланд назвав напад проявом крайнього варварства і заявив, що Франція у шоці від своєного проти ЗМІ злочину, пообіцяв зробити все можливе, аби знайти і покарати вбивць журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5432
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вася
3400 дн. тому
Вот так ПТН ПНХ отвлекает внимание и запугивает запад - подкармливая террористов везде где возможно
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду