Sony Pictures планує представити скандальну комедію про Кім Чен Ина на інтернет-платформах

Sony Pictures планує представити скандальну комедію про Кім Чен Ина на інтернет-платформах

20 Грудня 2014
5274
20 Грудня 2014
14:48

Sony Pictures планує представити скандальну комедію про Кім Чен Ина на інтернет-платформах

5274
Sony Pictures планує представити скандальну комедію про Кім Чен Ина на інтернет-платформах
Sony Pictures планує представити скандальну комедію про Кім Чен Ина на інтернет-платформах

Голлівудська кінокомпанія Sony Pictures Entertainment розглядає альтернативні варіанти кінопоказів комедійної стрічки «Інтерв'ю» (The Interview) про замах на верховного лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Про це повідомила з Лос-Анджелеса BBC.

 

SPE оголосила, що відмовилася лише від обіцяної прем'єри на Різдво після того, як покази скасували мережі кінотеатрів.            

 

Натомість президент США Барак Обама заявив у п'ятницю на прес-конференції у Білому домі, що голлівудська компанія, «припустилася помилки». Він стверджує, що відмова від показу кінострічки створює небезпечний прецедент.

«Ми не можемо допустити, - сказав Обама, - щоби в нашому суспільстві якийсь диктатор мав можливість почати запроваджувати цензуру у Сполучених Штатах». Обама пообіцяв "відповісти" на кібератакуу «у такий спосіб, який ми оберемо».

 

Його заява була довгоочікуваною офіційною реакцію США на скандальну історію, що викликала гучний резонанс.            


Президентська прес-конференція відбулася того ж дня, коли ФБР підтвердила, що, попри заперечення Пхеньяна, відповідальність за злам комп'ютерної системи голлівудської кінокомпанії у листопаді несе Північна Корея.

За декілька годин після критичних зауважень президента  генеральний директор Sony Pictures Entertainment Майкл Лінтон (Michael Lynton) сказав в інтерв'ю CNN, що відмова від різдвяного показу кінострічки не була помилкою.

 

«Президент, преса і громадськість помиляються стосовно того, що насправді призвело до рішення Sony Pictures Entertainment відкласти покази «Інтерв'ю», заявив генеральний директор. Також він нагадав, що кінокомпанія не володіє кінотеатрами. В інтерв'ю американській телемережі пан Лінтон заперечив, що очолювана ним кінокомпанія «поступилася». За його словами, SPE «знову відкриває двері у майбутнє», розглядаючи варіанти показу суперечливої  комедії в Інтернеті.

 

Лінтон заявив, що Sony Pictures «не "прогнулася» перед хакерами: «Ми не здалися. Ми не поступилися і не відступили, - заявив він. - Ми завжди були за те, щоби громадськість  Америки переглянула цей фільм».

 

Водночас Лінтон визнав, що жодна з-поміж потужних дистрибуторських компаній не виявила бажання поширити стрічку. «Сфера нашої діяльності не передбачає прямого контакту з американською публікою, - сказав він.  - Тож нам доводиться діяти через посередника».

 

Відколи кінотеатри скасували показ кінострічки «Інтерв'ю», чимало хто вважав, що Sony може запустити її у мережі. Адже компанія має власний онлайн відео-сайт Crackle. Однак щодо фінансових надходжень він опирається винятково на відеорекламу, а доступ до контенту для користувачів є безкоштовним. В той же час, голлівудській компанії потрібно частково компенсувати збитки від хакерської атаки, яку експерти  оцінюють у мільйони доларів.     

            

CNN вважає інтерв'ю М.Лінтона першим публічним підтвердженням того, що Sony Pictures Entertainment має намір представити кінокомедію в інтернеті.

 

Того ж дня як Лінтон давав інтерв'ю  CNN, голлівудська кінокомпанія заявила, що  почала активно шукати альтернативні варіанти показу кінострічки «на іншій платформі». «Ми все ще сподіваємося, - говориться у заяві, - що кожен, хто хоче подивитися цей фільм, матиме таку можливість».

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду