detector.media
20.12.2014 14:48
Sony Pictures планує представити скандальну комедію про Кім Чен Ина на інтернет-платформах
Sony Pictures планує представити скандальну комедію про Кім Чен Ина на інтернет-платформах

Голлівудська кінокомпанія Sony Pictures Entertainment розглядає альтернативні варіанти кінопоказів комедійної стрічки «Інтерв'ю» (The Interview) про замах на верховного лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Про це повідомила з Лос-Анджелеса BBC.

 

SPE оголосила, що відмовилася лише від обіцяної прем'єри на Різдво після того, як покази скасували мережі кінотеатрів.            

 

Натомість президент США Барак Обама заявив у п'ятницю на прес-конференції у Білому домі, що голлівудська компанія, «припустилася помилки». Він стверджує, що відмова від показу кінострічки створює небезпечний прецедент.

«Ми не можемо допустити, - сказав Обама, - щоби в нашому суспільстві якийсь диктатор мав можливість почати запроваджувати цензуру у Сполучених Штатах». Обама пообіцяв "відповісти" на кібератакуу «у такий спосіб, який ми оберемо».

 

Його заява була довгоочікуваною офіційною реакцію США на скандальну історію, що викликала гучний резонанс.            


Президентська прес-конференція відбулася того ж дня, коли ФБР підтвердила, що, попри заперечення Пхеньяна, відповідальність за злам комп'ютерної системи голлівудської кінокомпанії у листопаді несе Північна Корея.

За декілька годин після критичних зауважень президента  генеральний директор Sony Pictures Entertainment Майкл Лінтон (Michael Lynton) сказав в інтерв'ю CNN, що відмова від різдвяного показу кінострічки не була помилкою.

 

«Президент, преса і громадськість помиляються стосовно того, що насправді призвело до рішення Sony Pictures Entertainment відкласти покази «Інтерв'ю», заявив генеральний директор. Також він нагадав, що кінокомпанія не володіє кінотеатрами. В інтерв'ю американській телемережі пан Лінтон заперечив, що очолювана ним кінокомпанія «поступилася». За його словами, SPE «знову відкриває двері у майбутнє», розглядаючи варіанти показу суперечливої  комедії в Інтернеті.

 

Лінтон заявив, що Sony Pictures «не "прогнулася» перед хакерами: «Ми не здалися. Ми не поступилися і не відступили, - заявив він. - Ми завжди були за те, щоби громадськість  Америки переглянула цей фільм».

 

Водночас Лінтон визнав, що жодна з-поміж потужних дистрибуторських компаній не виявила бажання поширити стрічку. «Сфера нашої діяльності не передбачає прямого контакту з американською публікою, - сказав він.  - Тож нам доводиться діяти через посередника».

 

Відколи кінотеатри скасували показ кінострічки «Інтерв'ю», чимало хто вважав, що Sony може запустити її у мережі. Адже компанія має власний онлайн відео-сайт Crackle. Однак щодо фінансових надходжень він опирається винятково на відеорекламу, а доступ до контенту для користувачів є безкоштовним. В той же час, голлівудській компанії потрібно частково компенсувати збитки від хакерської атаки, яку експерти  оцінюють у мільйони доларів.     

            

CNN вважає інтерв'ю М.Лінтона першим публічним підтвердженням того, що Sony Pictures Entertainment має намір представити кінокомедію в інтернеті.

 

Того ж дня як Лінтон давав інтерв'ю  CNN, голлівудська кінокомпанія заявила, що  почала активно шукати альтернативні варіанти показу кінострічки «на іншій платформі». «Ми все ще сподіваємося, - говориться у заяві, - що кожен, хто хоче подивитися цей фільм, матиме таку можливість».

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»



detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY