Громадські активісти пікетували «Інтер», протестуючи проти російського контенту каналу

Громадські активісти пікетували «Інтер», протестуючи проти російського контенту каналу

11 Грудня 2014
5876
11 Грудня 2014
15:59

Громадські активісти пікетували «Інтер», протестуючи проти російського контенту каналу

5876
Громадські активісти пікетували «Інтер», протестуючи проти російського контенту каналу
Громадські активісти пікетували «Інтер», протестуючи проти російського контенту каналу

Сьогодні,11 грудня, громадські активісти (зокрема рух «Відсіч») провели акцію проти трансляції російських фільмів та серіалів біля центрального офісу телеканалу «Інтер». Про це повідомляється на сайті каналу «ЕспресоTV».

 

Акція мала назву «Не вбивайте наших захисників російською пропагандою!» та відбулася в рамках проекту «Бойкот російського кіно».

 

Вхід до офісу телеканалу учасники заліпили світлинами загиблих бійців, під їхніми світлинами активісти поклали квіти та запалили свічки. Протестувальники тримали в руках плакати з гаслами «Російські фільми на "Інтері" - наші герої на цвинтарі!», «Ваші зарплати пахнуть смертю», «Скоро чекати серіалів про "мужніх ополченців"?» та «Інтер говорить вустами Кремля».

 

«Російська телепродукція дуже часто містить антиукраїнську пропаганду. Зокрема, в російських фільмах та серіалах оспівуються російські військові як хоробрі та ввічливі звитяжці, хоча, як відомо, вони нині ґвалтують наш народ, демонструючи абсолютно протилежні якості. Крім того, в них звеличуються та героїзуються кримінальники, прославляється холуйство та брехливість, відсталість та тупість, пропагується алкоголізм та безкультур'я», - зазначається на сторінці спільноти «Бойкот російському кіно» у Facebook.

 

Своєю метою учасники акції протесту бачать зміни в сітці мовлення телеканалу «Інтер», зокрема припинення показу російських серіалів. «Адже показ такої телепродукції - це пряма зневага пам'яті загиблих українських героїв», - вважають активісти.

 

У своїй спільноті вони також підкреслюють, що закупівля українськими телеканалами телепродукції у Росії означає пряме фінансування країни-агресора та зазначають, що торік українські канали витратили на це щонайменше 300 млн доларів.

 

Наразі «Детектор медіа» очікує на коментар до події прес-служби телеканалу «Інтер».

 

Нагадаємо, представники громадського руху «Відсіч» запустили ініціативу «Бойкот російського кіно» у вересні.

 

3 грудня у Києві біля будівлі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення пройшла акція цієї ж організації з вимогою позбавити ліцензій телеканали, що транслюють російські серіали.

 

Схожа акція від ініціативи «Комітет ТелеЕтики» відбувалася біля Нацради 6 листопада.

 

В різний час активісти також протестували проти російського телевізійного контенту біля каналів «1+1» та «ICTV».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду