«Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримало дві головні нагороди Міжнародного кінофестивалю у Тбілісі

«Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримало дві головні нагороди Міжнародного кінофестивалю у Тбілісі

7 Грудня 2014
6564
7 Грудня 2014
12:46

«Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримало дві головні нагороди Міжнародного кінофестивалю у Тбілісі

6564
«Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримало дві головні нагороди Міжнародного кінофестивалю у Тбілісі
«Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримало дві головні нагороди Міжнародного кінофестивалю у Тбілісі

Фільм «Плем'я» українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького здобув дві головні нагороди 15-го Міжнародного кінофестивалю у Тбілісі (TIFF), Грузія. Про це повідомляється на сторінці кінофоруму у Facebook.

 

Картина перемогла у номінації «Найкращий фільм» міжнародного конкурсу, завоювавши «Золотого Прометея». Також «Плем'я» відзначено призом Сергія Параджанова за найкраще поетичне бачення.

 

Інші нагороди розподілено так:

 

Володар «Срібного Прометея» за найкращу режисуру у міжнародному конкурсі: Юріс Курсітіс («Модріс»)

 

Переможець національного конкурсу: «Я - Бесо» Лаші Цквітінідзе

 

Найкращий режисер Національного конкурсу - Алекс Месхишвілі зі стрічкою «Кредитний ліміт»

 

«Прометей» виконавиці найкращої жіночої ролі: Марі Кітія «Наречені»

 

«Прометей» виконавцю найкращої чоловічої ролі: Ільяс Салман «Кукурудзяний острів» (Грузія, Німеччина, Франція, Чехія, Казахстан, Угорщина)

 

Як повідомляє сайт фестивалю, нагороди «Племені» присудило журі міжнародного конкурсу TIFF під головуванням Марко Мюллера, до якого входили також Северія Янусаускайте, Нана Еквітімішвілі, Реза Міркарімі та Петер Веббер.

 

«Цей сміливий фільм все більш примітний тим, що плете темну байку про небезпеку авторитаризму та корупції, без використання діалогу або субтитрів. Фільм єдиний у своєму роді. Сліпуче виконаний і знятий довгими комплексними планами, це незабутній кінематографічний досвід і великий внесок в універсальну мову неспокою. Це повнометражний дебют, безумовно, один з видатних відкриттів цього року», - поясню журі свій вибір володаря «Золотого Прометея».

 

Приз імені Сергія Параджанова, заснований фондом «Мистецький та міжкультурний діалог» - «Плем'я» здобуло «за видатну операторську роботу, за естетику кінофільму та відображення жорстокого світу, а також за надання нам можливості відчути характери крізь камер»

 

Приз «Срібний Прометей» за кращу режисуру журі міжнародного конкурсу TIFF присудило Юрісу Курсітісу за фільм Modris - «за його сумний, поетичний і потужний дебют і відмінний кастинг головної ролі». 

 

Таким чином, на рахунку «Племені» близько трьох десятків призів міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф картини відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики». Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п'ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня в Ризі.

 

Цьгоріч картину буде представлено у конкурсній програмі кінофестивалю у Санденсі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду