Лещенко сподівається, що рішення про створення Міністерства інформполітики скасують

Лещенко сподівається, що рішення про створення Міністерства інформполітики скасують

4 Грудня 2014
4524
4 Грудня 2014
16:37

Лещенко сподівається, що рішення про створення Міністерства інформполітики скасують

4524
Лещенко сподівається, що рішення про створення Міністерства інформполітики скасують
Лещенко сподівається, що рішення про створення Міністерства інформполітики скасують

Екс-журналіст «Української правди», а нині народний депутат Сергій Лещенко сподівається, що рішення сформувати Міністерство у справах інформаційної політики буде переглянуте. Наразі такі наміри викликають негативну реакцію у західному світі. Про це пан Лещенко сказав у коментарі «Радіо Свобода».

 

«Я сподіваюся, що це рішення буде переглянуте у той чи інший спосіб. Або буде наділено його іншими повноваженнями, або взагалі скасують», - заявив депутат.

 

Факт утворення такого міністерства шкодить репутації України в світі та може загрожувати її співпраці з міжнародними партнерами.

 

«Резонанс, який це викликало і серед журналістів, і в західному світі, не додає Україні жодних балів. Навпаки, викликає негативну реакцію», - зазначив пан Лещенко.

 

Сергій Лещенко вважає, що не потрібно «створювати комітет для однієї людини», маючи на увазі Юрія Стеця, якого за рішенням Верховної Ради призначили міністром інформаційної політики 2 грудня.

 

«У той час створювати спеціальний комітет для однієї людини, яка має бачення з 2007 року цього комітету, яка його вчора презентувала. На мою думку, не на часі створювати це міністерство. Воно не містить нагальної необхідності у тому вигляді, як його намагаються створити і з тією назвою, яку для нього придумали», - сказав депутат.

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію медійників і журналістів.

 

3 грудня на круглому столі в «Українському кризовому медіа-центрі» повідомив Юрій Стець повідомив, що у Міністерстві інформаційної політики, яке невдовзі буде створено, будуть три департаменти, які будуть займатися інформаційною політикою, інформаційною безпекою та внутрішньою комунікацією між органами влади. Новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики, пообіцяв не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань та заявив, що фінансувати нове міністерство можна за рахунок скорочення видатків на державні засоби масової інформації. 

 

Того ж дня стало відомо, що представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович занепокоєна створенням в Україні Міністерства інформаційної політики.

 

4 грудня Міжнародна федерація журналістів (IFJ) і Європейська федерація журналістів (EFJ) висловили стурбованість у зв'язку зі створенням в Україні державного органу з контролю інформації.

 

Більше деталей про те, яким Юрій Стець бачить роботу майбутнього міністерства, він розповів у інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4524
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду