Із 20 по 26 листопада – Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова в Рівному

15 Листопада 2014
4341
15 Листопада 2014
11:20

Із 20 по 26 листопада – Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова в Рівному

4341
Із 20 по 26 листопада – Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова в Рівному

Тиждень українського кіно на підтримку незаконно ув'язненого режисера Олега Сенцова прямує до Рівного. Благодійні кінопокази пройдуть у кіноклубі Gonzo з 20 по 26 листопада. Кожен день о 19.00.

 

У програмі заходу - найкращі зразки сучасного українського кіно: «Гамер» (реж. Олег Сенцов), «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» (реж. Юрій Іллєнко), «Істальгія» (реж. Дар'я Онищенко), «Трубач» (реж. Анатолій Матешко), «Параджанов» (реж. Олена Фетісова і Серж Аведікян) та альманах короткометражної документалістики «Вавилон'13». Переглянувши ці картини, глядач отримає змогу переконається в тому, що українське кіно є і воно розвивається.

 

Усі кошти, зібрані з показів, передаються на оплату адвокатських послуг та допомогу дітям Олега Сенцова, які залишились у Сімферополі.

 

 

Насолодитись українськими фільмами та оцінити актуальність тем, охоплених стрічками, вже встигли у восьми містах України. На Тиждень українського кіно приходили патріоти і поціновувачі якісного кінематографу.

 

Олег Сенцов - український режисер, талант якого відзначали на багатьох кінофестивалях. Як житель Сімферополя Олег під час російської окупації Криму активно виступав за цілісність України. У травні 2014 року його затримали працівники російського ФСБ та безпідставно звинуватили в терористичній діяльності, на цей час режисера продовжують тримати в російському СІЗО.

 

На захист політв'язня виступають відомі європейські та російські режисери та інші представники кіноспільноти.

 

Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова покликаний привернути увагу небайдужих громадян України. Важливо не залишатись осторонь і розуміти, що це не особиста біда окремої людини, це - стосується кожного.

 

Партнери проекту - Державне агентство України з питань кіно та Національний центр Олександра Довженка.

 

Сторінка кінопоказів

 

Координатор - Поліна Бушинська +380963751188.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4341
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду