Підстав говорити про порушення закону при проведенні слідчих дій щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа» немає - медіаюрист Тарас Шевченко

23 Травня 2014
9657
23 Травня 2014
00:04

Підстав говорити про порушення закону при проведенні слідчих дій щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа» немає - медіаюрист Тарас Шевченко

9657
Підстав говорити про порушення закону при проведенні слідчих дій щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа» немає - медіаюрист Тарас Шевченко
Тарас Шевченко, відомий медіаюрист, вважає, що на цей момент відсутні жодні обґрунтовані підстави говорити про порушення закону при проведенні слідчих дій щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та його директора Ігоря Гужви. «Обшуки та арешти рахунків  це звичайна процедура,  каже Шевченко.  Можливо, сумніви у вас викликав той факт, що місце проведення обшуку було заблоковано, але це звичайна процедура: слідчий має повне право перекрити вхід і вихід і заборонити засоби комунікації, щоб не було спроб зашкодити слідству. Недопуск адвоката на обшук не слід плутати з недопуском адвоката на допит. Обшук може проводитися без адвоката. Право слідчого блокувати вхід і вихід не містить винятку для адвокатів, тому може стосуватися і адвокатів. Крім того, невідомо, чи цей адвокат мав оформлені документи, щоб узагалі стверджувати, що він є адвокатом у справі, яка розслідується. А от за прорив через розвите вікно можна і арешт отримати».


На думку Тараса Шевченка, як і деяких інших його колег із медіасередовища, діяльність газети «Вєсті» давно заслуговує на ретельне розслідування з боку правоохоронних органів. Це стосується і змістовної роботи видання, що має явні ознаки підтримки сепаратизму та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності держави, шляхом поширення явно недостовірної інформації про події в Україні. А також розслідування фінансування газети, яке здійснювалося у надзвичайно великих обсягах за непрозорими схемами, ймовірно, з коштів, отриманих незаконно оточенням Януковича.


Водночас, безумовно, всі слідчі дії в рамках справи мають відбуватися з дотриманням усіх вимог процесуального законодавства, а слідство має максимально публічно інформувати про всі важливі факти та події.


Нагадаємо, сьогодні, 22 травня, стало відомо, що податкова служба арештувала рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та його директора Ігоря Гужви. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади.


Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, у свою чергу, заявила, що арешт рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і рахунку його генерального директора Ігоря Гужви пов'язаний винятково з відмиванням брудних грошей «сім'ї» колишнього президента Віктора Януковича і причетного до неї бізнесмена Сергія Курченка.


Сайт журналістських розслідувань YanukovychLeaks стверджує, що юридичні питання, пов'язані з діяльністю медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп», що видає безкоштовну газету «Вєсті», входили до штатних обов'язків юриста групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка Анни Ситник.


Під час обшуку в офісі редакції газети «Вєсті» було знайдено два мільйони гривень готівкою. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на заступника міністра доходів і зборів України Володимира Хоменка.


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду