detector.media
23.05.2014 00:04
Підстав говорити про порушення закону при проведенні слідчих дій щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа» немає - медіаюрист Тарас Шевченко
Тарас Шевченко, відомий медіаюрист, вважає, що на цей момент відсутні жодні обґрунтовані підстави говорити про порушення закону при проведенні слідчих дій щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та його директора Ігоря Гужви. «Обшуки та арешти рахунків  це звичайна процедура,  каже Шевченко.  Можливо, сумніви у вас викликав той факт, що місце проведення обшуку було заблоковано, але це звичайна процедура: слідчий має повне право перекрити вхід і вихід і заборонити засоби комунікації, щоб не було спроб зашкодити слідству. Недопуск адвоката на обшук не слід плутати з недопуском адвоката на допит. Обшук може проводитися без адвоката. Право слідчого блокувати вхід і вихід не містить винятку для адвокатів, тому може стосуватися і адвокатів. Крім того, невідомо, чи цей адвокат мав оформлені документи, щоб узагалі стверджувати, що він є адвокатом у справі, яка розслідується. А от за прорив через розвите вікно можна і арешт отримати».


На думку Тараса Шевченка, як і деяких інших його колег із медіасередовища, діяльність газети «Вєсті» давно заслуговує на ретельне розслідування з боку правоохоронних органів. Це стосується і змістовної роботи видання, що має явні ознаки підтримки сепаратизму та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності держави, шляхом поширення явно недостовірної інформації про події в Україні. А також розслідування фінансування газети, яке здійснювалося у надзвичайно великих обсягах за непрозорими схемами, ймовірно, з коштів, отриманих незаконно оточенням Януковича.


Водночас, безумовно, всі слідчі дії в рамках справи мають відбуватися з дотриманням усіх вимог процесуального законодавства, а слідство має максимально публічно інформувати про всі важливі факти та події.


Нагадаємо, сьогодні, 22 травня, стало відомо, що податкова служба арештувала рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та його директора Ігоря Гужви. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади.


Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, у свою чергу, заявила, що арешт рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і рахунку його генерального директора Ігоря Гужви пов'язаний винятково з відмиванням брудних грошей «сім'ї» колишнього президента Віктора Януковича і причетного до неї бізнесмена Сергія Курченка.


Сайт журналістських розслідувань YanukovychLeaks стверджує, що юридичні питання, пов'язані з діяльністю медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп», що видає безкоштовну газету «Вєсті», входили до штатних обов'язків юриста групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка Анни Ситник.


Під час обшуку в офісі редакції газети «Вєсті» було знайдено два мільйони гривень готівкою. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на заступника міністра доходів і зборів України Володимира Хоменка.


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY