Паліїв кінотеатру «Жовтень» знайшли з допомогою відео з камер спостереження - МВС

Паліїв кінотеатру «Жовтень» знайшли з допомогою відео з камер спостереження - МВС

2 Листопада 2014
3653
2 Листопада 2014
17:01

Паліїв кінотеатру «Жовтень» знайшли з допомогою відео з камер спостереження - МВС

3653
Паліїв кінотеатру «Жовтень» знайшли з допомогою відео з камер спостереження - МВС
Паліїв кінотеатру «Жовтень» знайшли з допомогою відео з камер спостереження - МВС

Сьогодні, 2 листопада, МВС спростувало інформацію деяких інтернет-видань про те, що нібито, київська міліція затримала та побила волонтерів, які везли гуманітарну допомогу на тренувальну базу одного з добровольчих батальйонів. За твердженням ВЗГ ГУ МВС України в місті Києві, ця інформація не відповідає дійсності, і співробітники міліції зупинили автобус волонтерів через те, що там знаходились підозрювані у підпалі київського кінотеатру «Жовтень».

 

«В ніч з 31-го жовтня на 1 листопада київська міліція зупинила автобус волонтерів, серед яких було виявлено осіб, що здійснили підпал кінотеатру «Жовтень». Певний час правоохоронці переслідували цей автобус, оскільки на вимогу працівників міліції водій автобусу не зупинився. Правоохоронцям довелося здійснити попереджувальні постріли у повітря. Після чого транспортирний засіб було зупинено», - повідомляє ВЗГ ГУ МВС України і Києві.

 

В результаті проведеної операції міліція затримала двох підозрюваних у підпалі столичного кінотеатру. «Ними виявились - студент київського вузу і його ніде не працюючий приятель. У скоєнні злочину вони зізналися», - зазначає міліція.

 

Правоохоронці також поінформували громадськість, яким чином підозра у вчиненні злочину впала саме на цих двох осіб. «Викривальні докази на них містяться і у відеофіксації з камер спостереження. Під час обшуку в гуртожитку, де проживали затримані, виявлено три гранати РГД. Зараз вирішується питання про арешт обох затриманих», - повідомляє ВЗГ ГУ МВС України і Києві.

 

Нагадаємо, 1 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міліція затримала двох підозрюваних у підпалі київського кінотеатру «Жовтень». За його словами, підозрювані - студенті вузу і його безробітний приятель - зізнались у скоєнні злочину.

 

Пізніше радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що затримані за підозрою у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» 29 жовтня почали співпрацювати зі слідством і розкрили мотиви свого вчинку. За його словами, резонансна справа з підпалу кінотеатру «Жовтень» розкрита. Підозрювані заявили, що своїми діями вони прагнули зірвати показ фільму з ЛГБТ-тематики.

 

Радник міністра внутрішніх справ також нагадав, що за Конституцією в Україні не заборонені ЛГБТ-відносини. «Це справа кожного індивідуума, як йому жити і з ким.  Якщо ми прагнемо в Європу, то ми повинні відповідним чином пропагувати расову, релігійну, сексуальну терпимість одних громадян України до інших громадян», - зазначив пан Геращенко.

 

29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (конкурс фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів.

 

Одразу після пожежі директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе заявила, що підозрює, що пожежа невипадково сталася під час трансляцію фільму про ЛГБТ на кінофестивалі «Молодість». Пані Горделадзе звернула увагу на те, що пожежа почалася під час показу у рамках фестивалю, присвяченого нетрадиційній орієнтації. Із рейдерськими атаками, які тривають вже кілька років, на її думку, підпал не пов'язаний.

 

30 жовтня директор міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі заявив, що підпал кінотеатру «Жовтень» міг бути ініційований якоюсь з політичних сил, аби дискредитувати Україну на шляху до євроінтеграції.

 

Водночас депутат Київради Галина Янченко повідомила, що станом на 31 жовтня слідчі мають три версії виникнення пожежі у київському кінотеатрі «Жовтень» - хуліганство, події, пов'язані з ЛГБТ-спільнотою, та підпал з метою рейдерства.

 

Державний департамент США засудив підпал кінотеатру в Києві під час показу фільму з програми Sunny Bunny про ЛГБТ Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Прес-секретар Держдепу Джен Псакі назвала такий злочин «відразливим» та таким, що може бути скоєним на ґрунті ненависті.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3653
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду