Двоє підозрюваних зізнались у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» - Аваков

Двоє підозрюваних зізнались у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» - Аваков

1 Листопада 2014
4615
1 Листопада 2014
16:29

Двоє підозрюваних зізнались у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» - Аваков

4615
Двоє підозрюваних зізнались у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» - Аваков
Двоє підозрюваних зізнались у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що міліція затримала двох підозрюваних у підпалі київського кінотеатру «Жовтень». Про це він повідомив у своєму Facebook.

 

За його словами, підозрювані - студенті вузу і його безробітний приятель - зізнались у скоєнні злочину.

 

«В останній день жовтня... В результаті проведеної операції, міліція затримала двох людей, що здійснили підпал кінотеатру "Жовтень". Студент київського вузу і його ніде не працюючий приятель. У скоєнні злочину зізналися. Викривні докази на них містяться і в відео фіксації з камер спостереження. Під час обшуку в гуртожитку, де проживали затримані виявлено три гранати РГД», - повідомив пан Аваков.

 

Міністр також зазначив, що зараз вирішується питання про арешт обох затриманих. «Слідство триває - будемо встановлювати замовників. Хочу окремо подякувати за чіткість у роботі оперативників та слідчих київської міліції, а так само дуже професійно що провело затримання підрозділ спецназу МВС», - написав Арсен Аваков.

 

Нагадаємо, 29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів.

 

Одразу після пожежі директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе заявила, що підозрює, що пожежа невипадково сталася під час трансляцію фільму про ЛГБТ на кінофестивалі «Молодість», мер Києва Віталій Кличко також не виключає, що це підпал. Людмила Горделадзе звернула увагу на те, що пожежа почалася під час показу у рамках фестивалю, присвяченого нетрадиційній орієнтації. Із рейдерськими атаками, які тривають вже кілька років, на її думку, підпал не пов'язаний.

 

Водночас депутат Київради Галина Янченко повідомила, що станом на 31 жовтня слідчі мають три версії виникнення пожежі у київському кінотеатрі «Жовтень» - хуліганство, події, пов'язані з ЛГБТ-спільнотою, та підпал з метою рейдерства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду