Канал НТВ намагався замовити сюжет журналістці «Громадського ТБ» Насті Станко

Канал НТВ намагався замовити сюжет журналістці «Громадського ТБ» Насті Станко

31 Жовтня 2014
4045

Канал НТВ намагався замовити сюжет журналістці «Громадського ТБ» Насті Станко

4045
Канал НТВ намагався замовити сюжет журналістці «Громадського ТБ» Насті Станко
Канал НТВ намагався замовити сюжет журналістці «Громадського ТБ» Насті Станко

Російський телеканал НТВ спробував замовити журналістці «Громадського ТБ» Анастасії Станко матеріал, чи підтримують українську армію жителі на території АТО та «чи не краще залишити їх у спокої». Про це повідомляє «Громадське ТБ».

 

«Анастасіє, добрий день! Скажіть, чи можливо з вами попрацювати? Щоб ви зробили нам сюжет з нашим відео та вашим стендапом і загальним текстом. Для каналу НТВ», - йдеться у повідомленні, яке отримала Анастасія Станко у Facebook від Вікторії Петрової.

 

Співробітниця російського телеканалу детально описала, що має сказати Анастасія Станко в сюжеті, який для НТВ «вже знімають українські колеги»: «Жителі, яких «звільнили» від сепаратистів, не дуже люблять своїх «визволителів», а деякі з місцевих хотіли б повернутися під контроль сепаратистів. Місцеві мають багато претензій до українських солдатів».

 

На каналі також наголосили, що «звичайно заплатять за сюжет по вестерн юніону». Анастасія Станко відповіла, що «співробітничає тільки з LifeNews після того, як познайомилась з ними в полоні у сепаратистів» і вирішила оприлюднити листування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 30 червня журналістка «Громадського» Анастасія Станко та оператор Ілля Безкоровайний були захоплені представниками самопроголошеної ЛНР. У прес-службі «глави ЛНР» Валерія Болотова заявили, що журналістів затримано «за шпигунство на користь української армії».

 

За дорученням Президента України Петра Порошенка було створено робочу групу на чолі з керівником управління інформаційної безпеки Нацгвардії Юрієм Стецем, яка координувала дії оперативних служб у питанні звільнення захопленої в заручники бойовиками знімальної групи «Громадського ТБ».

 

Столична міліція відкрила кримінальне провадження та розпочала досудове розслідування за фактом зникнення знімальної групи «Громадського телебачення».

 

Увечері 2 липня в Луганську журналістку «Громадського телебачення» Анастасію Станко та оператора Іллю Безкоровайного відпустили на волю після двох діб утримання в заручниках терористів із самопроголошеної «Луганської народної республіки». Лідер «ЛНР» Валерій Болотов заявив, що відпустив журналістів у відповідь на звернення керівників російських каналів.

 

Під час визволення Станко та Безкоровайного були присутні кореспонденти російських каналів LifeNews, «Россия 24» та інших. Деякі з них вели пряму трансляцію з приписом «Акт доброй воли». Представники «ЛНР», які відпускали журналістів «Громадського ТБ», закликали їх «поспілкуватись з колегами».

 

Анастасія Станко та Ілля Безкоровайний не відповідали на запитання російських журналістів. Сама Станко пояснила це тим, що не хотіла, аби російські ЗМІ перекрутили її слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4045
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду