НІС відповів «Інтеру», що має право на бренд «Подробности» і не припинить виробляти мультики про «ватників»

НІС відповів «Інтеру», що має право на бренд «Подробности» і не припинить виробляти мультики про «ватників»

22 Жовтня 2014
5636

НІС відповів «Інтеру», що має право на бренд «Подробности» і не припинить виробляти мультики про «ватників»

5636
НІС відповів «Інтеру», що має право на бренд «Подробности» і не припинить виробляти мультики про «ватників»
НІС відповів «Інтеру», що має право на бренд «Подробности» і не припинить виробляти мультики про «ватників»

Компанія «Національні інформаційні системи» (НІС - новинний продакшн групи «Інтер») заявляє, що правомірно використовує бренд «Подробности» і не має наміру припиняти виробництво мультфільмів авторства української письменниці і громадської діячки Ірени Карпи. Про це заявив директор НІС Назім Бедіров, коментуючи «Дусі» претензії телеканалу «Інтер» щодо неправомірного використання НІСом бренду «Подробности».

 

«Ми правомірно використовуємо бренд «Подробности», тому що студія «Подробности» виробляє основні продукти - це новини, «Подробности», «Подробности недели» і формат «Чорне дзеркало». Мультфільм є складовою частиною формату «Чорне дзеркало». Тому в нас немає потреби й необхідності звертатися до кого-небудь з проханням дозволити використання бренду, тому що це і є частина бренду. Між нами й «Інтером» існує договір про виробництво формату «Чорне дзеркало», а мультфільм є складовою частиною цього проекту. Так що я не бачу суперечності у використанні бренду. Мабуть, це якась накладка або небажання, щоб цей мультик фізично був», - сказав пан Бедіров.

 

Він заявив, що НІС не вважає за потрібне переставати виробляти мультфільми, у яких, на думку каналу «Інтер», «у грубій формі висміюються жителі сходу нашої країни та інші люди». «Це досить різко, але це нічний прайм, і я вважаю, що іноді необхідна шокова терапія», - зауважив пан Бедіров.

 

Він уточнив, що правовласником бренду «Подробности» є група «Інтер», і бренд передано в користування НІСу. «Тому що ми є продакшн-студією групи, яка виробляє якийсь продукт на замовлення групи. Відповідно, рівно на той продукт, який ми виробляємо, поширюється використання бренду. У цьому й полягає нюанс: усе, що ми робимо на замовлення «Інтера» згідно з нашими угодами, правомірно. І ми маємо право використовувати бренд», - додав він.

 

«Справа в тому, що згідно з нашими домовленостями, телеканал «Інтер» жодним чином не втручається в редакційну політику інформаційного продукту, який ми виробляємо на його замовлення. Проект «Чорне дзеркало» є саме тим інформаційним продуктом, який нам канал замовив для постановки в ефір. Якщо у мене в програмі «Чорне дзеркало» з'являється якесь включення або я демонструю якесь документальне кіно, вироблене нами ж, - це все є складовою частиною бренду. Тому ніяких претензій до НІСу з боку «Інтера» бути не може», - вважає керівник НІС.

 

На запитання, чи не здається пану Бедірову дивним, що канал «Інтер» не відповідає за власну інформаційну політику, він відповів: «У кожній структурі по-різному. Ми - точно така ж частина каналу, як і якась інша продакшн-студія. Ми ж не втручаємося в політику інших продакшн-студій? І канал не втручається. Ви не забувайте про те, що новини є абсолютно структуротвірним продуктом для телеканалу «Інтер», і залежно від того, що і як буде показано в цих новинах, і з яким частками вони йтимуть, такі ж будуть і сумарні частки самого телеканалу. Оскільки ми - структуротвірний продукт, ми самостійно управляємо інформаційною політикою, тим самим гарантуючи деякі показники самого каналу».

 

Як писала «Детектор медіа», 22 жовтня ПрАТ «Телеканал "Інтер"» направило офіційну претензію компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) за фактом порушення прав на використання торгової марки «Подробности» в мультфільмах виробництва цієї компанії. У разі, якщо автори та виробники мультфільмів не відреагують на претензію, «Інтер» залишає за собою право на вирішення питання в судовому порядку.

 

Раніше телеканал «Інтер» та Inter Media Group заявлили, що не мають відношення до розробки і виробництва мультфільмів, в яких «в грубій формі висміюються жителі сходу нашої країни та інші люди». Мова йде по виробництво анімаційних фільмів «Ватнік обращоний» , «Ватніца-мутантка» та інших авторства української письменниці і громадської діячки Ірени Карпи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду