«Інтер» відхрестився від мультфільмів виробництва НІС

«Інтер» відхрестився від мультфільмів виробництва НІС

13 Жовтня 2014
5418
13 Жовтня 2014
16:32

«Інтер» відхрестився від мультфільмів виробництва НІС

5418
«Інтер» відхрестився від мультфільмів виробництва НІС
«Інтер» відхрестився від мультфільмів виробництва НІС

Телеканал «Інтер» та Inter Media Group заявляють, що не мають відношення до розробки і виробництва мультфільмів, в яких в грубій формі висміюються жителі сходу нашої країни та інші люди. Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

Мова йде по виробництво анімаційних фільмів «Ватнік обращоний» і «Ватніца-мутантка» авторства української письменниці і громадської діячки Ірени Карпи, про які повідомляє видання «Дуся». «Телеканал «Інтер» та Inter Media Group виступають проти приниження честі та людської гідності незалежно від місця проживання, роду занять і поглядів людей», - наголошується у заяві.

 

Телеканали заявляють, що у  виробництві цих та інших мультфільмів цієї серії бере участь компанія НІС («Національні Інформаційні Системи»), яка також створює телевізійні програми «Подробиці», «Подробиці тижня», «Чорне дзеркало», «Новини» і контент для сайта Podrobnosti.ua.  Водночас, йдеться у заяві, повідомлення у ЗМІ, що «Інтер» причетний до виробництва цих мультфільмів, є грубою фактичної помилкою. Взаємовідносини між телеканалом «Інтер» і компанією НІС регламентовані угодою про співпрацю, в рамках якої «Інтер» не має відношення до програмної політики компанії НІС, не втручається у виробництво і не несе відповідальності за зміст контенту, виробленого компанією НІС. Дію таких домовленостей, досягнутих 23 березня, були подовжено до 31 жовтня поточного року.

 

Нагадаємо, у березні телеканал «Інтер» і компанія «Національні інформаційні системи» (НІС) підписали угоду, відповідно до якої мовник не втручатиметься у виробництво та планування тем програм «Новости», «Подробности» та «Подробности недели». 

 

Також відповідно до угоди, компанія НІС на власний розсуд і без узгодження з телеканалом «Інтер» може здійснювати підбір ведучих, редакторів, кореспондентів, іншого творчого і технічного персоналу для всіх програм, які вона виробляє. Окрім цього НІС також нестиме відповідальність за свої програми, відповідність їх загальноприйнятим стандартам та законодавству України.

 

Угода, за якою НІС має право без участі «Інтера» планувати і затверджувати теми, зміст новинно-інформаційних програм і їх візуальне оформлення, діяла з 25 березня по 15 червня і була подовжена.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5418
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3493 дн. тому
"Телеканал «Інтер» та Inter Media Group заявляють, що не мають відношення до розробки і виробництва мультфільмів, в яких в грубій формі висміюються жителі сходу нашої країни та інші люди" - не жителі сходу висміюються, а "ватники", сепаратисти, окупанти, загарбники, вороги України. Я теж східняк - з Дніпра. Не можна ототожнювати тих, кого висміює Карпа? з жителями сходу. І в мультиках такого ототожнювання немає. Жадан з Харкова. Східняк. Він там висміюється? А донеччани-патріоти України, яких переслідують, викрадають, катують терористи - це хіба не жителі сходу? Вони там не висміюються. Там висміюється інтелектуальна обмеженість, невігластво, зрадництво, швондєризм і шаріковщина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду