«Інтер» заявляє про неправомірність використання марки «Подробности» в мультфільмах НІС

«Інтер» заявляє про неправомірність використання марки «Подробности» в мультфільмах НІС

22 Жовтня 2014
1992
22 Жовтня 2014
13:03

«Інтер» заявляє про неправомірність використання марки «Подробности» в мультфільмах НІС

1992
«Інтер» заявляє про неправомірність використання марки «Подробности» в мультфільмах НІС
«Інтер» заявляє про неправомірність використання марки «Подробности» в мультфільмах НІС

ПрАТ «​​Телеканал «Інтер» направив офіційну претензію компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) за фактом порушення прав на використання торгової марки «Подробности» в мультфільмах виробництва цієї компанії. Про це йдеться у заяві телеканалу «Інтер», яку отримала «Детектор медіа».

 

«Інтер» наголошує, що не має відношення до розробки і виробництва мультфільмів компанії НІС. Як повідомляється у заяві, юридичний департамент «Інтера» направив в НІС претензію з вимогою припинити незаконне використання в цих мультфільмах торгової марки «Подробности». У разі, якщо автори та виробники мультфільмів не відреагує на претензію, «Інтер» залишає за собою право на вирішення питання в судовому порядку.

 

Раніше телеканал «Інтер» та Inter Media Group заявлили, що не мають відношення до розробки і виробництва мультфільмів, в яких «в грубій формі висміюються жителі сходу нашої країни та інші люди». Мова йде по виробництво анімаційних фільмів «Ватнік обращоний» , «Ватніца-мутантка» та інших авторства української письменниці і громадської діячки Ірени Карпи.

 

У заяві телеканал «Інтер» і Inter Media Group знову заявляють, що виступають категорично проти виробництва і демонстрації контенту, «що принижує людську гідність, розпалює міжнаціональну ворожнечу, провокуючого ненависть до певних соціальних груп, що містить ненормативну лексику і сцени сексуального характеру».

 

«"Інтер" переконаний, що в тих складних умовах, в яких сьогодні знаходиться країна, виробляти такий продукт і адресувати його масової аудиторії - безвідповідально, нелюдяно і аморально. Телеканал "Інтер" не поділяє і ні за яких умов не може розділяти позицію творців подібної продукції», - йдеться у заяві.

 

«Інтер» також нагадує, що взаємини між телеканалом «Інтер» і компанією НІС, яка виробляє телевізійні програми «Подробности», «Подробности недели», «Чорне дзеркало», «Новини», регламентовані угодою про розмежування відповідальності у сфері інформаційного мовлення, в рамках якого телеканал «Інтер» не має відношення до програмної політики компанії НІС, не втручається у виробництво і не несе відповідальності за зміст продукції компанії НІС. Відповідний договір фіксує домовленості, досягнуті 23 березня, дію договору продовжено до 31 жовтня нинішнього року.

 

 

Нагадаємо, у березні телеканал «Інтер» і компанія «Національні інформаційні системи» (НІС) підписали угоду, відповідно до якої мовник не втручатиметься у виробництво та планування тем програм «Новости», «Подробности» та «Подробности недели». 

 

Також відповідно до угоди, компанія НІС на власний розсуд і без узгодження з телеканалом «Інтер» може здійснювати підбір ведучих, редакторів, кореспондентів, іншого творчого і технічного персоналу для всіх програм, які вона виробляє. Окрім цього НІС також нестиме відповідальність за свої програми, відповідність їх загальноприйнятим стандартам та законодавству України.

 

Угода, за якою НІС має право без участі «Інтера» планувати і затверджувати теми, зміст новинно-інформаційних програм і їх візуальне оформлення, діяла з 25 березня по 15 червня і була подовжена.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1992
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду