Віталій Кличко подав до суду на «Деловую столицу»

Віталій Кличко подав до суду на «Деловую столицу»

3 Жовтня 2014
3951

Віталій Кличко подав до суду на «Деловую столицу»

3951
Віталій Кличко подав до суду на «Деловую столицу»
Віталій Кличко подав до суду на «Деловую столицу»

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до суду із позовом на газету «Деловая столица», що входить до складу видавничого дому «Картель». Про це мер повідомив на своїй особистій сторінці в Facebook.

 

За словами Віталія Кличка, його вчинок спровокували публікації «Деловой столицы», в яких критикується політика діючої влади Києва. «Останнім часом мене вражає той вал неправдивої інформації, яка розповсюджується про діяльність київської влади та про мене особисто. Інформації непідтвердженої ніякими фактами і документами. Кожного дня виливається нова порція бруду та маніпуляцій, «винаходять» приводи для провокацій», - написав пан Кличко.

 

Він переконаний, що «владу можна і треба критикувати, але аргументовано і маючи факти, а не придумувати і тиражувати брехливу інформацію». Тому Віталій Кличко «вирішив законними методами захищати свою честь та гідність» через «легенди про мої "жахливі подвиги"», які, за його словами, регулярно друкує «Деловая столица».

 

Як повідомив у коментарі «Детектор медіа» шеф-редактор видавничого дому «Картель» Вадим Денисенко, поки що він не одержував офіційних документів, які би підтверджували факт позову Віталя Кличка до газети «Деловая столица». «Тільки [інформація у] Facebook. Тому поки що навіть не можу уявити, про що йде мова. І зі впевненістю сказати, що саме стало причиною для такого рішення, можна буде лише маючи позов на руках», - наголосив пан Денисенко.

 

Нагадаємо, в кінці серпня Вадим Денисенко заявив, що видавничий дім «Картель» перейшов у його власність. Наразі він самостійно керує компанією, поєднуючи обов'язки шеф-редактора видань «Картелю» з посадою редактора телеканалу «Еспресо.TV».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», ВД «Картель» продали у березні цього року. У зв'язку з приходом нового власника частина колективу звільнилася.

 

Видавничу групу «Картель» було засновано у 2001 році. До її складу входять «Всеукраїнське передплатне агентство», мережа роздрібних продажів «Картель-преса», рекламні агенції, ділові видання «Деловая столица», «Власть денег» і портал depo.ua, а також глянцеве видання «Вокруг света».

 

Нагадаємо, восени 2013 року з'явилася інформація про продаж «Картеля» Сергію Курченку, але сторони цю інформацію заперечили. За кілька днів у газеті «Деловая столица» змінився головний редактор: видання залишила Інна Ковтун. Згодом стало відомо, що ПрАТ «Картель» вирішило придбати 25,03% власних акцій у народного депутата Олексія Федуна за 2 млн 60 тис. грн. Решта 74,97% акцій належить офшорній компанії «Інтершелп Лтд» з Белізу.

 

У березні цього року видання Hubs повідомило з посиланням на власні джерела, що компанію придбав мільярдер Олег Бахматюк, однак його прес-секретар цю інформацію спростувала. Кінцевими власниками проекту раніше були акціонери російської нафтової компанії «Лукойл» Вагіт Алекперов і Олексій Федун.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду