ТРК «Чорноморська» у Криму не може повернути своє майно через апеляцію РТПЦ

ТРК «Чорноморська» у Криму не може повернути своє майно через апеляцію РТПЦ

24 Вересня 2014
3301
24 Вересня 2014
09:59

ТРК «Чорноморська» у Криму не може повернути своє майно через апеляцію РТПЦ

3301
ТРК «Чорноморська» у Криму не може повернути своє майно через апеляцію РТПЦ
ТРК «Чорноморська» у Криму не може повернути своє майно через апеляцію РТПЦ

Радіотелевізійний передавальний центр (РТПЦ) у Криму через суд вимагає від телерадіокомпанії «Чорноморська» (ЧТРК) оплатити судові витрати за вивіз її ж майна. Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань» з посиланням на юрисконсульта телекомпанії Андрія Беспоясного.

 

Радіотелевізійний передавальний центр відмовився виконувати ухвалу Господарського суду Республіки Крим з повернення майна телерадіокомпанії «Чорноморська», яке вступило в законну силу 12 вересня. В адміністрації РТПЦ відмова мотивували подачею апеляційної скарги.

 

РТПЦ подав апеляцію на рішення Господарського суду, який відмовив у задоволенні позовних вимог РТПЦ до «Чорноморки» на підставі того, що телерадіокомпанія погасила борг перед телецентром.

 

«РТПЦ подав 10 вересня апеляцію на рішення суду, винесеного по суті, коли було відмовлено в задоволенні позовних вимог РТПЦ на підставі того, що ми добровільно сплатили заборгованість. Але суд не вирішив питання про розподіл судових витрат. У РТПЦ з цим не згодні, вони вимагають, щоб судові витрати оплатив відповідач. Суд вирішив не потрібним це стягнення, ми вважаємо це рішення справедливим. Подивимося, що скаже апеляція», - пояснив юрист.



Він також повідомив, що РТПЦ свідомо затягує процес повернення майна телекомпанії. Арешт майна був попереджувальним заходом, однак борг сплачено, є ухвала суду про зняття арешту і ніяких видимих ​​підстав для його утримання немає. Тому, за словами юрисконсульта, телецентр висуває претензії до формальних судових процедур.



«РТПЦ подав апеляцію за формальними ознаками на ухвалу суду про зняття арешту. У визначенні не були зазначені процесуальні терміни на оскарження такого акта. Вони просять Апеляційний господарський суд поновити строк для оскарження ухвали про зняття арешту. Навіщо вони це роблять? Адже ЧТРК оплатила повністю заборгованість», - заявляє Андрій Беспоясний.


Суд за апеляційною скаргою РТПЦ запланований на 27 жовтня.

 

Нагадаємо, Господарський суд Криму 11 серпня відмовив у позові Радіотелевізійного передавального центру (РТПЦ) проти «Чорноморської телерадіокомпанії» (Сімферополь, Крим), майно якої 1 серпня арештувала російська влада у Криму.



5 серпня ТРК «Чорноморська» перерахувала кримському Радіотелевізійному передавальному центру (РПТЦ) суму, заявлену в судовому позові як заборгованість, хоча продовжує вважати її необґрунтованою.

 

З липня «Чорноморську ТРК» вимкнули з кабельного ефіру. 1 серпня майно ТРК «Чорноморська» описали російські судові пристави, аргументуючи це рішенням Господарського суду Республіки Крим, винесеним на забезпечення позову кримського Радіотелевізійного передавального центру про стягнення заборгованості за надані послуги. Пізніше майно заарештували ще до розгляду судом позова РТПЦ до ТРК.

 

4 серпня члени так званої «кримської самооборони» взяли під контроль будівлю ТРК «Чорноморська», яку напередодні опечатали судові пристави, і не пропустили на її територію в.о. президента телерадіокомпанії Людмилу Журавльову. Пізніше з'ясувалось, що наказ не пускати до будівлі видав міністр МВС Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду