Російські ЗМІ повідомляють про звільнення затриманої СБУ кримської журналістки Анни Мохової

Російські ЗМІ повідомляють про звільнення затриманої СБУ кримської журналістки Анни Мохової

22 Вересня 2014
2555
22 Вересня 2014
11:24

Російські ЗМІ повідомляють про звільнення затриманої СБУ кримської журналістки Анни Мохової

2555
Російські ЗМІ повідомляють про звільнення затриманої СБУ кримської журналістки Анни Мохової
Російські ЗМІ повідомляють про звільнення затриманої СБУ кримської журналістки Анни Мохової

Позаштатний кореспондент телеканалу «Первый крымский» Анна Мохова, яку було затримано українськими спецслужбами близько місяця тому у зоні АТО, звільнена у ніч на 22 вересня. Про це повідомляє  російське інформагентство «РИА Новости» з посиланням на головного редактора телеканалу Катерину Козир.

 

Нагадаємо, 9 вересня головний редактор ДТРК «Крым» Катерина Козир заявила, що у зоні АТО на Донбасі зникла журналістка з Криму Анна Мохова.

 

Водночас 28 серпня Служба безпеки України надала офіційну інформацію про затримання Анни Мохової. Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що сили АТО затримали двох громадян Росії, які за завдання терористичної організації ДНР поширювали неправдиву інформацію панічного змісту. За словами Валентина Наливайченка, затримані мали посвідчення журналістів і взаємодіяли з одним із телеканалів у Криму «Шаповалов  68-го року народження і Мохова 91-го року народження - громадяни, які працювали у так званому політвідділі тероричної організації ДНР, використовуючи посвідчення журналістів з РФ. Обидва затриманих чітко підтвердили, що мали завдання розповсюджувати неправдиву інформацію і взаємодіяли з одним з телеканалів на территорії АР Крим та мали інші завдання для сіяння паніки», - повідомив голова СБУ.

 

«РИА Новости» повідомляють, що Анну Мохову разом з журналістом Олексієм Шаповаловим невідомі озброєні люди зупинили на Макіївському шосе, що сполучає Донецьк і Макіївку. Після затримання вона перебувала, за інформацією агентства,  в місті Ізюмі (Харківська область), де утримувалася українськими спецслужбами. Як стверджують російські ЗМІ, Анну Мохову підозрювали в тому, що вона нелегально перетнула кордон України для виконання завдань російських спецслужб.

 

За словами Катерини Козир, звільнення Анни Мохової відбулося минулої ночі в рамках обміну полоненими. «Ми підтверджуємо, Аня звільнена минулої ночі і передана представникам ДНР. Фізичний стан задовільний, моральне - вкрай пригнічений. Її намагаються заспокоювати, приводити в почуття. Поки вона нікуди не хоче їхати. Психологічно стан дуже важкий», - сказала пані Козир, додавши, що в Криму журналістці готові надати необхідну допомогу.

 

Сьогодні, 22 вересня, близько полудня, за словами Катерини Козир, журналістка обіцяла вийти на зв'язок.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 30 серпня СБУ уточнила, що на одному з блокпостів сил АТО у Донецькій області затримано автомобіль з двома озброєними громадянами РФ Шаповаловим О.С. та Моховою А.В., які нелегально перетнули державний кордон України для виконання завдання російських спецслужб з ведення інформаційної війни проти України. Відомство інформувало, що під час перевірки документів на блокпості сил АТО псевдожурналісти, вважаючи що потрапили до «своїх», представилися помічниками Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) і розраховували на допомогу. У затриманих вилучено стрілецьку зброю - автомати та набої до них. Було розпочато слідчі дії. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2555
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду