Міліція: Ігоря Гужву відпустили

Міліція: Ігоря Гужву відпустили

13 Вересня 2014
3190
13 Вересня 2014
15:10

Міліція: Ігоря Гужву відпустили

3190
Міліція: Ігоря Гужву відпустили
Міліція: Ігоря Гужву відпустили

Головного редактора газети Ігоря Гужву після затримання відпустили. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю МВС України в Києві.

 

За даними міліції,  о 12.30 на вул. Лаврська, 7 біля будівлі «Мистецького Арсеналу» відбувся несанкціонований мітинг, на якому були присутні 250 осіб. Організатором заходу виступив головний редактор газети «Вести».

 

«У зв'язку з несанкціонованістю мітингу організатора було доставлено до Печерського райуправління міліції для складання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 статті 185-1 КУпАП. Після складання протоколу його було відпущено», - йдеться в повідомленні ВЗГ ГУМВС України в Києві.

 

Як писала «Детектор медіа», про затримання Ігоря Гужви повідомили ЗМІ. За даними «Апострофа», під час мітингу троє міліціонерів силою заштовхали редактора до машини й відвезли. Невдовзі на сайті «Вестей» з`явилася інформація, що у Печерському РВВС на пана Гужву складають протокол за організацію несанкціонованого мітингу.

 

Мітинг відбувся біля будівлі Мистецького арсеналу, де проходить 11-й Ялтинський форум європейської стратегії (YES). З даними «Апосторфа», кілька людей намагалися прорватися в будівлю, але охорона заблокувала вхід до приміщення. Пізніше мітингувальники перейшли на тротуар вулиці Лаврській.

 

Як повідомляє   прес-служба  «Мультимедіа Інвест Груп», метою мітингу був «захист вільної редакційної політики, відсутність цензури та підтримка редакційного колективу газети "Вести" в зв'язку з недавньою спробою блокування роботи видання з боку СБУ».    

 

Як стверджують у прес-службі, до місця проведення зустрічі підійшла група людей в масках на чолі з Вахнєм, який взяв на себе відповідальність за погром редакції «Вестей» в липні цього року. «Натовп у масках атакував головреда Ігоря Гужву і представника редакції Марину Петик. Правоохоронці не перешкоджали протизаконним діям радикалів. Через якийсь час під'їхала патрульна машина, однак вони не затримали бандитів, а схопили Ігоря Гужву. Тобто прямо біля входу на форум YES міліція затримала головного редактора без пред'явлення офіційних звинувачень», - йдеться в повідомленні «Мультимедіа Інвест Груп». 

 

Як писала «Детектор медіа», 11 вересня слідчими Головного управління у Києві та Київській області у рамках кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва здійснювалися процесуальні дії в офісах «Вестей». Зокрема, було проведено обшук та вилучено сервери.

 

Як розповів Ігор Гужва, порушення законодавства СБУ побачила в декількох статтях, які виходили в журналі «Вести. Репортер» - «Махновское состояние», «Славянско-пролетарская республика» и «Хунта! Предали! Долой!». «Природньо, ніяких посягань на територіальну цілісність України там наші автори не», - заявив головред «Вестей».

 

22 травня стало відомо, що податкова арештувала рахунок ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та рахунок його директора Ігоря Гужви. Податкова міліція повідомила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» (до якого входить газета «Вести) заявив про тиск з боку влади.

 

Під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку генерального директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку підприємства ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Згодом у податковій пояснили, що в газеті «Вести» проводився обшук, а не планова податкова перевірка, проведення яких було заборонено на час виборчої кампанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду