Дуня Міятович засудила напади на російських журналістів у Псковській області

Дуня Міятович засудила напади на російських журналістів у Псковській області

28 Серпня 2014
4526

Дуня Міятович засудила напади на російських журналістів у Псковській області

4526
Дуня Міятович засудила напади на російських журналістів у Псковській області
Дуня Міятович засудила напади на російських журналістів у Псковській області

Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) засуджує напади на журналістів кількох російських ЗМІ у Псковській області Росії. Про це йдеться у листі представника зі свободи засобів інформації ОБСЄ Дуні Міятович до міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, повідомляє  «Радіо Свобода».

 

Дуня Мітович закликає владу Росії «оперативно і ретельно» розслідувати напади на співробітників російських ЗМІ і притягнути винних до відповідальності.

 

Нагадаємо, на журналістів російського телеканалу «Дождь» Володимира Роменського, інтернет-видання «Русская планета» Іллю Васюніна, Ніну Петлянову з «Нової газети», Ірину Тумакову з видання Fontanka.ru, Сергія Ковальченка і Сергія Зоріна з петербурзького інформаційного агентства «Телеграф» було здійснено напад на кладовищі в селі Вибути (Псковська область), коли вони збирали інформацію про похорон  російських десантників, які ймовірно загинули в Україні.

 

Володимир Роменський та Ілля Васюнін змушені були припинити свою роботу і негайно залишити Псковську область. Ніна Петлянова й Ірина Тумакова були затримані на кладовищі, фотографії, зроблені ними, були видалені, у них були вилучені паспорти і посвідчення журналістів. Чотири журналісти знову повернулися у село Вибути того ж дня, але на них знову напали.

 

Водночас Комітет солдатських матерів в Ставропольському краї склав список із 400 поранених і вбитих російських солдат. Про це з посиланням на голову комітету Людмилу Богатенкову повідомив російський телеканал «Дождь».

 

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї і бойовиків на Донбас. Москва свою причетність відкидає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду