detector.media
28.08.2014 10:31
Дуня Міятович засудила напади на російських журналістів у Псковській області
Дуня Міятович засудила напади на російських журналістів у Псковській області

Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) засуджує напади на журналістів кількох російських ЗМІ у Псковській області Росії. Про це йдеться у листі представника зі свободи засобів інформації ОБСЄ Дуні Міятович до міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, повідомляє  «Радіо Свобода».

 

Дуня Мітович закликає владу Росії «оперативно і ретельно» розслідувати напади на співробітників російських ЗМІ і притягнути винних до відповідальності.

 

Нагадаємо, на журналістів російського телеканалу «Дождь» Володимира Роменського, інтернет-видання «Русская планета» Іллю Васюніна, Ніну Петлянову з «Нової газети», Ірину Тумакову з видання Fontanka.ru, Сергія Ковальченка і Сергія Зоріна з петербурзького інформаційного агентства «Телеграф» було здійснено напад на кладовищі в селі Вибути (Псковська область), коли вони збирали інформацію про похорон  російських десантників, які ймовірно загинули в Україні.

 

Володимир Роменський та Ілля Васюнін змушені були припинити свою роботу і негайно залишити Псковську область. Ніна Петлянова й Ірина Тумакова були затримані на кладовищі, фотографії, зроблені ними, були видалені, у них були вилучені паспорти і посвідчення журналістів. Чотири журналісти знову повернулися у село Вибути того ж дня, але на них знову напали.

 

Водночас Комітет солдатських матерів в Ставропольському краї склав список із 400 поранених і вбитих російських солдат. Про це з посиланням на голову комітету Людмилу Богатенкову повідомив російський телеканал «Дождь».

 

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї і бойовиків на Донбас. Москва свою причетність відкидає.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY