НМПУ вимагає від Росії припинити знищення у Криму «Чорноморської ТРК»

НМПУ вимагає від Росії припинити знищення у Криму «Чорноморської ТРК»

5 Серпня 2014
3749

НМПУ вимагає від Росії припинити знищення у Криму «Чорноморської ТРК»

3749
НМПУ вимагає від Росії припинити знищення у Криму «Чорноморської ТРК»
НМПУ вимагає від Росії припинити знищення у Криму «Чорноморської ТРК»

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) вимагає від самопроголошеної російської влади Криму зупинити знищення незалежної телекомпанії «Чорноморська ТРК» (ЧТРК). Про це йдеться у заяві НМПУ, яку отримала «Детектор медіа».

 

Медіапрофспілка повідомляє, що 1 серпня у Сімферополі (Крим) судові пристави Російської Федерації незаконно заарештували та вивезли з будівлі «Чорноморської телерадіокомпанії» майно на сотні тисяч доларів, а також опечатали будівлю ЧТРК. Серед іншого були вивезені відеокамери, комп'ютери, мікрофони, студійне обладнання. Приміщення телеканалу фактично розгромлено, мовлення телеканалу припинено.

 

«Вбивство телекомпанії триває вже понад п'ять місяців. Щойно після введення російських військ у Сімферополь у березні 2014 року мовлення телекомпанії було припинено у аналогових частотах ефірного ТБ. На частотах телекомпанії та на передавачах, які належать ЧТРК, почали транслювати програми каналу "Росія 24″. На початку липня програми ЧТРК були видалені самопроголошеною владою Криму з кабельних мереж, які є на півострові. Зараз мовлення телекомпанії припинено. Робота телекомпанії паралізована. Будівля телекомпанії опечатана. І це - до рішення суду по суті справи», - зазначає НМПУ.

 

Нагадаємо, 1 серпня майно «Чорноморської ТРК» описали російські судові пристави, аргументуючи це рішенням Господарського суду Республіки Крим, винесеним на забезпечення позову кримського Радіотелевізійного передавального центру (РТПЦ) про стягнення заборгованості за надані послуги. Пізніше майно заарештували.  При цьому керівництво ЧТРК зазначає, що суд іще не розглядав позов РТПЦ до телерадіокомпанії. 

 

На початку березня частоти і передавачі ТРК без жодних пояснень захопив канал «Россия 24», а з липня «Чорноморську ТРК» вимкнули з кабельного ефіру.

 

Засновник «Чорноморської телерадіокомпанії» (Сімферополь, Крим), народний депутат, а нині замглави Адміністрації президента Андрій Сенченко заявив, що ТРК планує  повернутися в ефір і боротися з окупантами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду