Нацрада через суд продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» на три частоти в Криму

Нацрада через суд продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» на три частоти в Криму

1 Серпня 2014
3048

Нацрада через суд продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» на три частоти в Криму

3048
Нацрада через суд продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» на три частоти в Криму
Нацрада через суд продовжила ліцензію «Чорноморській ТРК» на три частоти в Криму

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на виконання постанови суду переглянула рішення своїх попередників і продовжила на сім років строк дії ліцензії ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» на аналогове ефірне мовлення в трьох населених пунктах Криму - на 37 ТВК у селищі Нові Петрівці, 31 ТВК у селищі Совєтському та 33 ТВК у селищі Чорноморському. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 31 липня.

 

Як нагадали в Нацраді, 2 березня 2011 року регуляторний орган відмовив «Чорноморській ТРК» у продовженні строку дії ліцензії на мовлення на цих трьох частотах. 24 травня 2011 року Нацрада дозволила «Чорноморці» тимчасово продовжувати мовлення на них.

 

«На виконання Постанови Окружного адміністративного суду АР Крим від 04.03.2013, якою Національна рада зобов'язана вирішити питання щодо продовження строку дії ліцензії, надійшла заява "Чорноморської телерадіокомпанії" щодо продовження строку дії ліцензії», - повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

 

Нацрада проголосувала за продовження ліцензії.

 

Окрім цієї ліцензії у «Чорноморської ТРК» є інша ліцензія на мережу із 17 частот по Криму, чинна до 26 жовтня 2015 року. Компанію пов'язують з народним депутатом Андрієм Сенченком і міністром соціальної політики Людмилою Денисовою.

 

Станом на 31 липня на частотах «Чорноморської ТРК» мовить російський телеканал «Россия 24», який захопив їх ще на початку березня, коли почалася окупація Криму. «Тепер у "Чорноморської ТРК" будуть підстави звернутися до суду», - вважає член Нацради Олег Черниш.

 

Нагадаємо, що 2 березня 2011 року Нацрада відмовила «Чорноморській ТРК» у продовженні строку дії ліцензії на мовлення у трьох населених пунктах Криму - у селищах Нова Петрівка, Совєтське і Чорноморське. Нацрада мотивувала своє рішення «тяжкою історією» компанії, яка мала три попередження, два з яких були скасовані через суд.

 

«Чорноморська ТРК» оскаржила рішення Нацради в суді, але регулятор ще тричі відмовляв у продовженні строку дії ліцензії: у травні 2011 року, у листопаді 2011 року і в грудні 2012 року. Нацрада встигла двічі виставити ці частоти на конкурс: у жовтні 2011 року і в лютому 2012 року. На них претендувала лише «Чорноморка», якій члени Нацради не віддали жодного голоса і відправили частоти до резерву.

 

Нагадаємо, що новий склад Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в липні вже переглянув рішення попереднього складу Нацради і видав ліцензію на супутникове мовлення телеканалу «Еспресо TV» (належить дружині народного депутата Миколи Княжицького), а також продовжив строк дії ліцензій чернівецької телекомпанії ТВА (належить дружині народного депутата Андрія Пишного), телекомпанії «НБМ-Запоріжжя» (дочірній структурі 5-го каналу, що належить Президенту України Петрові Порошенку). Крім цього Нацрада продовжила строк дії ліцензії харківській телекомпанії АТН (яку пов'язують з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим), незважаючи на двомісячне спізнення з поданням заяви на продовження ліцензії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3048
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду