Нацрада вчетверте відмовила Чорноморській ТРК у продовженні строку дії ліцензії

26 Грудня 2012
8686
26 Грудня 2012
19:09

Нацрада вчетверте відмовила Чорноморській ТРК у продовженні строку дії ліцензії

8686
Розглянувши рішення судів
Нацрада вчетверте відмовила Чорноморській ТРК у продовженні строку дії ліцензії

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вчетверте відмовила ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» в продовженні строку дії ліцензії на мовлення в трьох населених пунктах Криму (Нова Петрівка, Совєтське і Чорноморське). Відповідне рішення Нацрада ухвалила 26 грудня.

 

За інформацією юристів, 24 грудня Нацрада отримала виконавчий лист від Державної виконавчої служби з вимогою розглянути питання про продовження ліцензії відповідно до постанови Окружного адміністративного суду АР Крим від 14.03.2012 та ухвали Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 14.08.2012.

 

У судах Чорноморська ТРК оскаржувала попереднє рішення Нацради від 9.11.2011 про відмову в продовженні ліцензії.

 

Суди зобов'язали Нацраду розглянути питання, не зобов'язуючи при цьому саме продовжити і видати ліцензію.

 

Нацрада розглянула питання щодо продовження строку дії ліцензії Чорноморської ТРК і відмовила, керуючись п. Б ч. 7 ст. 33 закону «Про телебачення і радіомовлення» («протягом дії ліцензії ліцензіат порушував умови ліцензії та вимоги чинного законодавства. Ці порушення повинні бути підтверджені рішеннями та санкціями Національної ради, не скасованими у визначеному законодавством порядку, або відповідними судовими рішеннями»).

 

При цьому Нацрада подала касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду і вже відкрито провадження, повідомив начальник управління правового забезпечення Олег Шосталь.

 

«Продовження ліцензії через суди - це неприйнятна практика», - прокоментувала ситуацію перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

Нагадаємо, що перше рішення про відмову в продовженні ліцензії Чорноморської ТРК Нацрада ухвалила ще 3 березня 2011 року, посилаючись на три попередження цій компанії.

 

Окрім оскаржуваної ліцензії у «Чорноморської ТРК» є інша ліцензія на мережу із 17 частот по Криму, чинна до 26 жовтня 2015 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду