Сьогодні Росія має передати журналіста Євгена Агаркова українській стороні

Сьогодні Росія має передати журналіста Євгена Агаркова українській стороні

29 Липня 2014
2695

Сьогодні Росія має передати журналіста Євгена Агаркова українській стороні

2695
Сьогодні Росія має передати журналіста Євгена Агаркова українській стороні
Сьогодні Росія має передати журналіста Євгена Агаркова українській стороні

Затриманого в Російській Федерації журналіста каналів «1+1» і «2+2» Євгена Агаркова сьогодні, 29 липня, мають передати українській стороні на одному з пунктів пропуску на українсько-російському кордоні у Харківській області. Про це повідомляє інформагентство «Укрінформ» із посиланням на інформацію, надану Посольством України в РФ прес-службі МЗС України.

 

«Журналіста телеканалу «1+1», громадянина України Євгена Агаркова, затриманого російськими правоохоронними органами у місті Воронеж, який з 18 липня цього року перебував у Спеціалізованому центрі тимчасового утримання іноземців (населений пункт Єлизаветівка, Воронезька область), сьогодні планується доставити судовим приставом РФ до одного з пунктів пропуску на українсько-російському кордоні у Харківській області та передати українській стороні», - йдеться у повідомленні.

 

У відомстві зазначили, що ця справа перебуває під особливим контролем МЗС та Посольства України в РФ.

 

Нагадаємо, журналіст програми «Спецкор» каналу «2+2» та ТСН «1+1» Євген Агарков перебував у Воронежі, висвітлюючи справу українського офіцера Надії Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО. 18 липня його затримали співробітники російської Федеральної міграційної служби (ФМС) у готелі, в якому він проживав. Пана Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності і праці без дозволу на території РФ. 18 липня адміністративний суд оштрафував журналіста на 2000 гривень і відправив у міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка, що знаходиться за 160 км від Воронежа. Російська сторона не допускала українського консула до журналіста.

 

Російська Федеральна міграційна служба заявила, що Євгена Агаркова утримуватимуть у міграційному ізоляторі 10 днів, після чого ще від двох до семи днів готуватимуть документи щодо депортації.

 

Український омбудсмен Валерія Лутковська зверталасядо російського омбудсмана з вимогою звільнення журналіста. З аналогічним закликом виступала і Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) закликали російську владу забезпечити негайне звільнення Євгена Агаркова у зв'язку із тривалим та непропорційним періодом утримання його під вартою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду