detector.media
29.07.2014 17:50
Сьогодні Росія має передати журналіста Євгена Агаркова українській стороні
Сьогодні Росія має передати журналіста Євгена Агаркова українській стороні

Затриманого в Російській Федерації журналіста каналів «1+1» і «2+2» Євгена Агаркова сьогодні, 29 липня, мають передати українській стороні на одному з пунктів пропуску на українсько-російському кордоні у Харківській області. Про це повідомляє інформагентство «Укрінформ» із посиланням на інформацію, надану Посольством України в РФ прес-службі МЗС України.

 

«Журналіста телеканалу «1+1», громадянина України Євгена Агаркова, затриманого російськими правоохоронними органами у місті Воронеж, який з 18 липня цього року перебував у Спеціалізованому центрі тимчасового утримання іноземців (населений пункт Єлизаветівка, Воронезька область), сьогодні планується доставити судовим приставом РФ до одного з пунктів пропуску на українсько-російському кордоні у Харківській області та передати українській стороні», - йдеться у повідомленні.

 

У відомстві зазначили, що ця справа перебуває під особливим контролем МЗС та Посольства України в РФ.

 

Нагадаємо, журналіст програми «Спецкор» каналу «2+2» та ТСН «1+1» Євген Агарков перебував у Воронежі, висвітлюючи справу українського офіцера Надії Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО. 18 липня його затримали співробітники російської Федеральної міграційної служби (ФМС) у готелі, в якому він проживав. Пана Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності і праці без дозволу на території РФ. 18 липня адміністративний суд оштрафував журналіста на 2000 гривень і відправив у міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка, що знаходиться за 160 км від Воронежа. Російська сторона не допускала українського консула до журналіста.

 

Російська Федеральна міграційна служба заявила, що Євгена Агаркова утримуватимуть у міграційному ізоляторі 10 днів, після чого ще від двох до семи днів готуватимуть документи щодо депортації.

 

Український омбудсмен Валерія Лутковська зверталасядо російського омбудсмана з вимогою звільнення журналіста. З аналогічним закликом виступала і Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) закликали російську владу забезпечити негайне звільнення Євгена Агаркова у зв'язку із тривалим та непропорційним періодом утримання його під вартою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY