АППК  протестує  проти проекту Закону про обмеження трансляції  іноземних телепрограм, внесеного Княжицьким

АППК протестує проти проекту Закону про обмеження трансляції іноземних телепрограм, внесеного Княжицьким

23 Липня 2014
2893

АППК протестує проти проекту Закону про обмеження трансляції іноземних телепрограм, внесеного Княжицьким

2893
АППК  протестує  проти проекту Закону про обмеження трансляції  іноземних телепрограм, внесеного Княжицьким
АППК  протестує  проти проекту Закону про обмеження трансляції  іноземних телепрограм, внесеного Княжицьким

Асоціація правовласників та постачальників контенту (АППК) протестує проти прийняття проекту Закону України  № 4297а про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення позасудової процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України, внесений народним депутатом Миколою Княжицьким. Про це йдеться у заяві АППК, яку отримала «Детектор медіа».

 

Законопроект № 4297а є одним із трьох альтернативних парламентських проектів (№ 4263а від  07.07.2014  і № 4150а від 23.06.2014), положеннями яких пропонується обмежити розповсюдження іноземних ЗМІ на території України, зазначає АППК.

 

Сьогодні, 23 липня, парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації  розглянув і підтримав проект № 4297а про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України, внесений народним депутатом Миколою Княжицьким.

 

Нагадаємо, 22 липня Асоціація заявила про свою підтримку (із зауваженнями) одному з проектів -  № 4263а, пропонуючи одночасно спростити регулювання діяльності провайдерів програмної послуги. АППК зазначає, що цим документом передбачено обмеження іноземного мовлення за судовою процедурою, яку було схвалено представником ОБСЄ з питань свободи слова як максимальний запобіжний захід обмеження ЗМІ в умовах інформаційної агресії.

 

На думку експертів Асоціації, прийняття проекту Закону № 4297а, внесеного Миколою Княжицьким, «призведе до порушення  прав і свобод громадян України,  гарантованих  Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», законопроектом № 4297а, внесеним Миколою Княжицьким,  пропонується надати право Національній раді з питань телебачення і радіомовлення власним рішенням тимчасово забороняти ретрансляцію телерадіопрограм,трансляція яких здійснюється з території інших країн. Таке право Нацрада може реалізувати, якщо такі програми містять заклики до насильницької зміни конституційного ладу, розв'язування війни,пропаганду будь-якого нетерпимості або інформацію,яка не відповідає Закону України « Про захист суспільної моралі» чи її поширення містить ознаки злочину.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду