Княжицький хоче дати право Нацраді тимчасово припиняти трансляцію пропагандистських телеканалів

Княжицький хоче дати право Нацраді тимчасово припиняти трансляцію пропагандистських телеканалів

17 Липня 2014
2527

Княжицький хоче дати право Нацраді тимчасово припиняти трансляцію пропагандистських телеканалів

2527
Княжицький хоче дати право Нацраді тимчасово припиняти трансляцію пропагандистських телеканалів
Княжицький хоче дати право Нацраді тимчасово припиняти трансляцію пропагандистських телеканалів
Сьогодні, 17 липня, у Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 4297а «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення" щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України», який внесений на розгляд парламенту народним депутатом Миколою Княжицьким.

 

Законопроектом пропонується, як повідомляє «Еспресо TV», надати право Національній раді з питань телебачення і радіомовлення власним рішенням тимчасово забороняти ретрансляцію телерадіопрограм,трансляція яких здійснюється з території інших країн. Таке право Нацрада може реалізувати, якщо такі програми містять заклики до насильницької зміни конституційного ладу, розв'язування війни,пропаганду будь-якого нетерпимості або інформацію,яка не відповідає Закону України « Про захист суспільної моралі» чи її поширення містить ознаки злочину.

 

Заборонити трансляцію Нацрада може строком до трьох місяців.

 

«На  сьогодні  зафіксовано багато фактів,  коли іноземними  телерадіоорганізаціями здійснюється пряма атака на інформаційний простір  України. Інформація, яка поширюється такими мовниками містить заклики і  пропаганду війни, насильства, національної нетерпимості тощо. Багато  таких телерадіопрограм ретранслюється в Україні відповідними  провайдерами програмної послуги. Законодавство України фактично жодним  чином не регулює питання здійснення такої ретрансляції та перевірки  контенту телерадіопрограм, які ретранслюються, на предмет відповідності  нормам чинного законодавства, правилам моралі і т.д. А відтак, такі  програми фактично вільно ретранслюються на території України без  будь-яких обмежень, що нерідко має наслідком поширення в таких програмах  в тому числі інформації, яка містить ознаки злочину», - цитує «Еспресо TV» пояснювальню записку до законопроекту.

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 липня вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

Своє рішення Нацрада пояснює загрозами в інформаційному просторі України, а також несанкціонованим відключенням українських телеканалів у Донецькій і Луганській областях і розповсюдженням на їх частотах російських телеканалів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду