У ЗМІ з’явилась інформація про загибель на Донбасі скандально відомої активістки Оксани Шкоди

У ЗМІ з’явилась інформація про загибель на Донбасі скандально відомої активістки Оксани Шкоди

8 Липня 2014
5021

У ЗМІ з’явилась інформація про загибель на Донбасі скандально відомої активістки Оксани Шкоди

5021
У ЗМІ з’явилась інформація про загибель на Донбасі скандально відомої активістки Оксани Шкоди
У ЗМІ з’явилась інформація про загибель на Донбасі скандально відомої активістки Оксани Шкоди

Сьогодні, 8 липня, на проросійському сайті «Анна-ньюс», що підтримує сепаратизм в Україні, було опубліковано інформацію про можливу загибель під час боїв терористів із силами АТО у місті Слов'янську (Донецька область) скандально відомої української активістки та блогера Оксани Шкоди, що відома своєю підтримкою політики Віктора Медведчука та яку російські ЗМІ називають представницею штабу «командувача ДНР» Ігрря Стрєлкова.

 

«За інформацією, що надійшла вчора ввечері від нашого джерела в Слов'янську, цілком імовірно, що зникла там напередодні журналістка Оксана Шкода загинула», - повідомляє «Анна-ньюс».

 

Версію про ймовірну смерть Оксани Шкоди висловив співробітник так званого інформаційного центру «Південно-східний Фронт» Сергій Веселовський, який прибув на Донбас з Криму, повідомляє  інтернет-видання «Взгляд». З посиланням на невідоме джерело в звільненому від угруповань «ДНР» Слов'янську він повідомив, що востаннє Оксану Шкоду бачили в місті вранці у суботу, 5 липня, незадовго до входу в місто підрозділів Нацгвардії України. Вона була у цивільному одязі разом з кількома ДНРовцямі. За словами джерела, Оксана Шкода намагалась залишити Слов'янськ разом із терористами.

 

«Була версія, що вона згоріла в БМП, що прикривав тили відходу основної колони ополченців вранці 5 липня. Але, швидше за все, в той момент там була інша ополченка. Оксана, за деякими даними, зробила спробу відходу пізніше. Її бачили вранці в центрі Слов'янська, в цивільному одязі, без зброї в компанії кількох людей, імовірно ополченців, які залишилися в місті. За інформацією джерела, вони пішли на виїзд незадовго до входу в місто української армії. Далі з'явилася інформація про обстріл кількох машин з ополченцями, що виривалися зі Слов'янська.  Швидше за все, дана група намагалася з'єднатися з тими групами, що відходили з району Семенівки. Про долю цих груп нічого не відомо. На думку нашого джерела, Оксани більше немає в живих», - повідомив Сергій Веселовський.

 

Сайт газети «Киевские ведомости» також публікує інформацію про ймовірну загибель журналістки з посиланням на прес-службу так званої «Донецької народної республіки» (ДНР).

 

Оксана Шкода повідомляла, що перебуває на Донбасі і бере участь у діяльності сепаратистів. На її сторінці у Facebook опубліковано її фото разом із очільником терористів Ігорем Стрєлковим-Гіркиним.

 

Київська активістка Оксана Шкода разом із очільником терористів у Слов'янську

 

Останні записи у соцмережі від імені пані Шкоди відсутні. Натомість у коментарях згадується, що Оксану Шкоду бачила звільнена 5 липня з полону терористів у Слов'янську засновниця сайту «Прихована правда», активістка Майдану Ірма Крат. Нагадаємо, наразі Ірма Крат повернулась до своїх рідніх і перебуває у безпеці.

 

«Детектор медіа» намагалась зателефонувати Оксані Шкоді на мобільний, а її телефон не відповідає.

 

Оксана Шкода ніколи не приховувала, що є послідовною прихильницею «Русского мира», співпрацювала з багатьма організаціями і партіями (ПСПУ, «Евразийский союз», «Український вибір»).  У 90-х роках була засуджена до тюремного ув'язнення за розповсюдження наркотиків. Нагадаємо, Оксана Шкода стала скандально відомою як захисниця Вадима Тітушка під час судового розгляду його справи щодо побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя під час мітингу опозиції у Києві 18 травня минулого року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5021
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду