Газета «Вести» заявляє про тиск та залякування своїх співробітників

Газета «Вести» заявляє про тиск та залякування своїх співробітників

27 Червня 2014
3593

Газета «Вести» заявляє про тиск та залякування своїх співробітників

3593
Газета «Вести» заявляє про тиск та залякування своїх співробітників
Газета «Вести» заявляє про тиск та залякування своїх співробітників

Редакція газети «Вести» розповсюдила звернення, у якому заявляє про тиски на видання з боку влади та залякування співробітників активістами, що намагаються боротися з «антиукраїнською пропагандою», на їх погляд,  у газеті. Про це йдеться у зверненні «Вестей», яке надійшло на адресу «Детектор медіа».

 

Журналісти газети «Вести» стверджують, що «перша спроба тиску»  відбулась 22 травня, коли  було заблоковано рахунки декількох компаній холдингу ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Нагадаємо, під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку генерального директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку підприємства ТОВ «Вісті Мас-Медіа». Перший заступник Міністерства доходів і зборів Ігор Білоус заявив, що у редакції газети 22 травня проводився санкціонований судом обшук у рамках боротьби з корупційними схемами, а не планова податкова перевірка.

 

«Після цього тактика тиску на газету змінилася. Від податкових перевірок, перейшли до масової інформаційної кампанії в ЗМІ і соцмережах з дискредитації нашого видання», -  йдеться у заяві «Вестей».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 27 червня, активісти проведуть біля редакції газети «Вести» акцію, яка покликана «припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди». Як заявив активіст Ігор Луценко цією акцією розпочнеться громадська кампанія.

 

Газета «Вести» зазначає, що вважає дану акцію несправедливою і стверджує, що під час підготовки до акції «звучали заклики до погрому редакції та до фізичної розправи над журналістами». 

 

«Газета "Вести" розглядає і цю акцію, і попередню їй інформаційну кампанію, як спробу обмежити нашу журналістську діяльність, спробу залякування нашої редакції. Всі звинувачення в так званій антидержавної та антиукраїнської діяльності ми вважаємо наклепом, способом знайти привід для розправи над виданням, яке подає збалансовану інформацію, висвітлюючи ситуацію в країні з усіх боків, чесно показуючи проблеми, які існують», - йдеться у зверненні редакції.

 

Газета «Вести» закликала активістів не приходити на акцію. «Ми вважаємо, що антиукраїнський характер носять якраз акції проти нашої газети, які створюють картину правового свавілля та тиску на ЗМІ в Україні (тим більше в день остаточного підписання Угоди про асоціацію України і ЄС). Напевно це буде використано, в тому числі і іноземними медіа, для пропаганди проти нашої країни», -  заявляє видання.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст звернення редакції «Вестей» повністю мовою оригіналу.

 

«Обращение редакции газеты «Вести»

 

На протяжении последнего месяца редакция газеты «Вести» сталкивается с неприкрытым давлением со стороны органов власти и ряда общественных организаций, которые на власть ориентируются. 22 мая, накануне президентских выборов, была предпринята попытка сорвать выпуск издания под видом обыска налоговой милиции. Были заблокированы счета нескольких компаний нашего холдинга, возбуждены под надуманными предлогами уголовные дела. Однако, наша газета сумела выстоять под этими ударами и продолжила свой выход. Кроме того, огромный резонанс, который вызвала акция налоговиков по захвату редакции, серьезно ударило по имиджу власти.

 

После этого тактика давления на газету сменилась. От налоговых проверок, перешли к массированной информационной кампании в СМИ и соцсетях по дискредитации нашего издания. На сегодня намечена акция против «Вестей», на которую активно собирают людей. При этом звучат призывы к погрому редакции и к физической расправе над нашими журналистами. Так же как прошлая власть для расправы с неугодными журналистами пользовалась услугами «титушек», так и сейчас прикрываются так называемыми «общественными активистами».

 

Газета «Вести» рассматривает и эту акцию, и предшествующую ей информационную кампанию, как попытку ограничить нашу журналистскую деятельность, попытку запугивания нашей редакции. Все обвинения в так называемой антигосударственной и антиукраинской деятельности мы считаем клеветой, способом найти предлог для расправы над изданием, которое подает сбалансированную информацию, освещая ситуацию в стране со всех сторон, честно показывая проблемы, которые существуют.

 

Газета «Вести» выступает за единую Украину и уважает мнение всех наших читателей вне зависимости от региона проживания.

 

Мы считаем, что антиукраинский характер носят как раз акции против нашей газеты, которые создают картину правового беспредела и давления на СМИ в Украине (тем более в день окончательного подписания Соглашения об ассоциации Украины и ЕС). Наверняка это будет использовано, в том числе и иностранными медиа, для пропаганды против нашей страны.

 

Мы призываем патриотов Украины не участвовать в подобных акциях. Не дайте использовать себя провокаторам, которые хотят дискредитировать наше государство.

 

Мы призываем правоохранительные органы, правительство Украины и президента Украины Петра Алексеевича Порошенко предпринять все необходимые меры для обеспечения безопасной работы газеты "Вести" и наших журналистов». 

 

Нагадаємо, 22 травня, стало відомо, що податкова арештувала рахунок ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та рахунок його директора Ігоря Гужви. Податкова міліція заявила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду