У Росії офіційно підтвердили загибель другого учасника знімальної групи каналу «Россия 1»

У Росії офіційно підтвердили загибель другого учасника знімальної групи каналу «Россия 1»

18 Червня 2014
2533

У Росії офіційно підтвердили загибель другого учасника знімальної групи каналу «Россия 1»

2533
У Росії офіційно підтвердили загибель другого учасника знімальної групи каналу «Россия 1»
У Росії офіційно підтвердили загибель другого учасника знімальної групи каналу «Россия 1»

У російській телекомпанії ВДТРК (канал «Россия 1» та інші) підтвердили загибель 17 червня поблизу м.Луганська  другого учасника знімальної групи програми «Вести», звукорежисера Антона Волошина, який вважався зниклим без вісті, бо про його долю надходила суперечлива інформація. Про це повідомляє російський сайт Vesti.ru.

 

Нагадаємо, 17 червня під Луганськом  отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк. Прес-служба самопроголошеної «Луганської народної республіки» заявляє, що разом із кореспондентом російської ВДТРК загинув другий член знімальної групи телерадіокомпанії, звукорежисер Антон Волошин. Тіло загиблого упізнав колега, оператор знімальної групи Олег Денисов, який також потрапив під мінометний обстріл, але не постраждав. Російський сайт уточнює, що на місці обстрілу на околиці селища Металіст виявили не тіло Антона Волошина, а лише його фрагменти.


«Вести» повідомляють, що до будівлі ВДТРК у Москві несуть квіти і свічки у пам'ять про загиблих телевізійників.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що загиблий журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

 

В Інформаційному центрі РНБО стверджують, що Ігор Корнелюк нелегально прибув на територію України з московського аеропорту «Внуково» більше двох тижнів тому. Загиблий журналіст був у військовому камуфляжі, без засобів захисту і не мав розпізнавальних знаків преси.

 

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук зазначив, що журналіст російського телеканалу «Россия 1» Ігор Корнелюк надавав інформаційний супровід терористам на Луганщині. Водночас ИТАР-ТАСС заявляє, що загиблі російські телевізійники мали розпізнавальні знаки із написом «ЗМІ».

 

Президент України Петро Порошенко на прохання ОБСЄ доручив розслідувати загибель російського журналіста Ігоря Корнелюка. Глава держави також висловив співчуття у зв'язку із загибеллю кореспондента телеканалу «Россия 1».

 

В. о. міністра закордонних справ  України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого російського журналіста Ігоря Корнелюка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2533
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду