Незалежна асоціація телерадіомовників вимагає від МВС забезпечити захист ЗМІ у всіх регіонах України

Незалежна асоціація телерадіомовників вимагає від МВС забезпечити захист ЗМІ у всіх регіонах України

2 Червня 2014
2274

Незалежна асоціація телерадіомовників вимагає від МВС забезпечити захист ЗМІ у всіх регіонах України

2274
Незалежна асоціація телерадіомовників вимагає від МВС забезпечити захист ЗМІ у всіх регіонах України
Незалежна асоціація телерадіомовників вимагає від МВС забезпечити захист ЗМІ у всіх регіонах України

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) вимагає від МВС негайного, ефективного та прозорого розслідування нападу на радіогрупу «ТАВР медіа», а також просить Міністерство внутрішніх справ України забезпечити охорону мовників у всіх регіонах України. Про це йдеться в поширеному сьогодні, 2 червня, відкритому листі НАМ до МВС.

 

Нагадаємо, що 30 травня вночі було скоєно напад на приміщення радіогрупи «ТАВР медіа», яку пов'язують із бізнесменом Віктором Пінчуком і народним депутатом Миколою Баграєвим (радіомережі «Хіт FM», «Русское радио - Україна», Radio Roks, Kiss FM, Relax та «Мелодія»). Центральний офіс компанії закидали «коктейлями Молотова». Камери відеоспостереження не зафіксували на учасниках нападу жодної символіки.

 

Того ж дня, за даними НАМ, на порталі YouTube користувачем Armia Boga було розміщено першу публічну заяву організації «Армія Бога» - відеозапис нападу із коментарем, у якому від «Русского радио» вимагалося припинити транслювати російську пропаганду та замінити російський репертуар на молдавський фольклор: «Керівництво радіо має вибачитися перед українцями за антиукраїнську пропаганду, покаятися перед Богом та пожертвувати гроші на українські війська. Попереджаємо: наступна акція проти "Русского радио" буде останньою».

 

«"Русское радио" ніколи не транслювало російську пропаганду, а російський репертуар транслюється практично всіма українськими радіостанціями, тому можна зробити висновок, що мотиви нападу буле не стільки політичними, скільки хуліганськими», - вказується у відкритому листі.

 

На думку НАМ, цей напад несе в собі ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі і не лише перешкоджає стабілізації політичної ситуаціїв Україні, але й зашкоджує її міжнародному іміджу, зокрема, створює штучний привід для антиукраїнської пропаганди з боку Росії. «Наразі немає підстав стверджувати, що подібні акції є суто російськими провокаціями, втім не можна виключати, що вони організуються під зовнішнім впливом», - йдеться у відкритому листі.

 

«Наразі всі публічні інституції - органи влади, політичні партії,громадські організації, ЗМІ тощо - знаходяться в однаково небезпечній ситуації, - зазначає НАМ. - Безкарність порушень прав журналістів створює враження, що держава не вважає за потрібне захищати свої ЗМІ, що провокує подальші перешкоджання діяльності медіа».

 

Як писала «Детектор медіа», голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко також закликав МВС розслідувати напад на офіс радіохолдингу «ТАВР-Медіа».

 

 

Катерина Луканіна, Тимур Іванов, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду