detector.media
02.06.2014 16:10
Незалежна асоціація телерадіомовників вимагає від МВС забезпечити захист ЗМІ у всіх регіонах України
Незалежна асоціація телерадіомовників вимагає від МВС забезпечити захист ЗМІ у всіх регіонах України

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) вимагає від МВС негайного, ефективного та прозорого розслідування нападу на радіогрупу «ТАВР медіа», а також просить Міністерство внутрішніх справ України забезпечити охорону мовників у всіх регіонах України. Про це йдеться в поширеному сьогодні, 2 червня, відкритому листі НАМ до МВС.

 

Нагадаємо, що 30 травня вночі було скоєно напад на приміщення радіогрупи «ТАВР медіа», яку пов'язують із бізнесменом Віктором Пінчуком і народним депутатом Миколою Баграєвим (радіомережі «Хіт FM», «Русское радио - Україна», Radio Roks, Kiss FM, Relax та «Мелодія»). Центральний офіс компанії закидали «коктейлями Молотова». Камери відеоспостереження не зафіксували на учасниках нападу жодної символіки.

 

Того ж дня, за даними НАМ, на порталі YouTube користувачем Armia Boga було розміщено першу публічну заяву організації «Армія Бога» - відеозапис нападу із коментарем, у якому від «Русского радио» вимагалося припинити транслювати російську пропаганду та замінити російський репертуар на молдавський фольклор: «Керівництво радіо має вибачитися перед українцями за антиукраїнську пропаганду, покаятися перед Богом та пожертвувати гроші на українські війська. Попереджаємо: наступна акція проти "Русского радио" буде останньою».

 

«"Русское радио" ніколи не транслювало російську пропаганду, а російський репертуар транслюється практично всіма українськими радіостанціями, тому можна зробити висновок, що мотиви нападу буле не стільки політичними, скільки хуліганськими», - вказується у відкритому листі.

 

На думку НАМ, цей напад несе в собі ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі і не лише перешкоджає стабілізації політичної ситуаціїв Україні, але й зашкоджує її міжнародному іміджу, зокрема, створює штучний привід для антиукраїнської пропаганди з боку Росії. «Наразі немає підстав стверджувати, що подібні акції є суто російськими провокаціями, втім не можна виключати, що вони організуються під зовнішнім впливом», - йдеться у відкритому листі.

 

«Наразі всі публічні інституції - органи влади, політичні партії,громадські організації, ЗМІ тощо - знаходяться в однаково небезпечній ситуації, - зазначає НАМ. - Безкарність порушень прав журналістів створює враження, що держава не вважає за потрібне захищати свої ЗМІ, що провокує подальші перешкоджання діяльності медіа».

 

Як писала «Детектор медіа», голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко також закликав МВС розслідувати напад на офіс радіохолдингу «ТАВР-Медіа».

 

 

Катерина Луканіна, Тимур Іванов, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY