«Європейська медіаплатформа» висуває до Нацради Ольгу Герасим’юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченко

«Європейська медіаплатформа» висуває до Нацради Ольгу Герасим’юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченко

16 Травня 2014
5479

«Європейська медіаплатформа» висуває до Нацради Ольгу Герасим’юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченко

5479
«Європейська медіаплатформа» висуває до Нацради Ольгу Герасим’юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченко
«Європейська медіаплатформа» висуває до Нацради Ольгу Герасим’юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченко

Міжнародна громадська організація «Європейська медіаплатформа» висуває кандидатури Ольги Герасим'юк, Катерини Котенко і Тараса Шевченко на посаду члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це йдеться в повідомленні МГО.

 

МГО «Європейська медіаплатформа» є одним із суб'єктів висування кандидатур у члени Нацради. Організація вирішила офіційно рекомендувати до Нацради Ольгу Герасим'юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченка відповідно до підписаного найбільшими професійними та громадськими об'єднаннями у сфері медіа Меморандуму про дотримання процедури висунення та обрання кандидатур на посаду членів Нацради.

 

Нагадаємо, що Катерина Котенко є директором Індустріального телевізійного комітету (ІТК), який представляє інтереси найбільших телеканалів і медійних агентств. Тарас Шевченко є директором Інституту медіа права (ІМП), водночас його кандидатуру публічно підтримав журналістський рух «Стоп цензурі!». Формально ІТК, ІМП і «Стоп цензурі!» не можуть бути суб'єктами висування кандидатур у Нацраду, оскільки не мають статусу всеукраїнських об'єднань громадян у галузі діяльності ЗМІ. За неофіційною інформацією джерел «Детектор медіа», Ольгу Герасим'юк може також висувати фракція політичної партії УДАР.

 

Нагадаємо, що 7 травня було припинено повноваження чотирьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, призначених Верховною Радою України: Євгена Баранова, Ірини Опілат, Миколи Фартушного і Вікторії Георгієвської. 8 травня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації оголосив відбір кандидатур на заміщення чотирьох вакантних посад членів Національної ради. Конкурс триває до 18 травня. Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції у Верховній Раді України та всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

 

Довідка про кандидатів:

Ольга Герасим'юк є одним з найдосвідченіших журналістів та публічних діячів у Україні. Почала працювати на телебаченні у 1995 році в програмі «Післямова». Протягом багатьох років була автором і ведучою програм на телеканалі «1+1», обіймала посаду генерального продюсера. Народний депутат Верховної Ради України V та VI скликань, була членом комітетів Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та з питань євроінтеграції, головою підкомітету з питань співпраці з НАТО, членом Парламентської Асамблеї Ради Європи - членом Моніторингового комітету, Політичного комітету, підкомітет з питань медіа тощо. Член Спілки журналістів України. Заслужений журналіст України.

 

Катерина Котенко більше 13 років займається розвитком українського телебачення. Катерина очолює найбільше українське об'єднання телеканалів та медійних агентств - Індустріальний телевізійний комітет. За цей час їй вдалося створити синергію дій провідних телеканалів та рекламних агенцій, які є конкурентами на ринку. Катерина входить до складу численних громадських рад при державних органах та органах регуляторної діяльності. Тісна співпраця з Нацрадою відбувалася протягом 10 років, в тому числі через організацію та проведення національної телевізійної премії «Телетріумф».

 

Тарас Шевченко має 14-річний досвід роботи, спрямованої на захист прав журналістів та медіа, а також вагомі знання у медіа праві та міжнародних стандартах регулювання журналістської діяльності. Протягом 8 років він очолює громадську організацію «Інститут Медіа Права». За його активної участі відбувалися розробка та просування законопроектів, які впровадили в українське законодавство міжнародні стандарти та практику Європейського суду з прав людини, покращили регулювання журналістської діяльності, а саме захист журналістських джерел, доступ до публічної інформації та встановили прогресивну шкалу судового збору, яка захищає журналістів від надмірних позовів про відшкодування моральної шкоди з боку недобросовісних чиновників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду