detector.media
16.05.2014 13:56
«Європейська медіаплатформа» висуває до Нацради Ольгу Герасим’юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченко
«Європейська медіаплатформа» висуває до Нацради Ольгу Герасим’юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченко

Міжнародна громадська організація «Європейська медіаплатформа» висуває кандидатури Ольги Герасим'юк, Катерини Котенко і Тараса Шевченко на посаду члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це йдеться в повідомленні МГО.

 

МГО «Європейська медіаплатформа» є одним із суб'єктів висування кандидатур у члени Нацради. Організація вирішила офіційно рекомендувати до Нацради Ольгу Герасим'юк, Катерину Котенко і Тараса Шевченка відповідно до підписаного найбільшими професійними та громадськими об'єднаннями у сфері медіа Меморандуму про дотримання процедури висунення та обрання кандидатур на посаду членів Нацради.

 

Нагадаємо, що Катерина Котенко є директором Індустріального телевізійного комітету (ІТК), який представляє інтереси найбільших телеканалів і медійних агентств. Тарас Шевченко є директором Інституту медіа права (ІМП), водночас його кандидатуру публічно підтримав журналістський рух «Стоп цензурі!». Формально ІТК, ІМП і «Стоп цензурі!» не можуть бути суб'єктами висування кандидатур у Нацраду, оскільки не мають статусу всеукраїнських об'єднань громадян у галузі діяльності ЗМІ. За неофіційною інформацією джерел «Детектор медіа», Ольгу Герасим'юк може також висувати фракція політичної партії УДАР.

 

Нагадаємо, що 7 травня було припинено повноваження чотирьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, призначених Верховною Радою України: Євгена Баранова, Ірини Опілат, Миколи Фартушного і Вікторії Георгієвської. 8 травня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації оголосив відбір кандидатур на заміщення чотирьох вакантних посад членів Національної ради. Конкурс триває до 18 травня. Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції у Верховній Раді України та всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

 

Довідка про кандидатів:

Ольга Герасим'юк є одним з найдосвідченіших журналістів та публічних діячів у Україні. Почала працювати на телебаченні у 1995 році в програмі «Післямова». Протягом багатьох років була автором і ведучою програм на телеканалі «1+1», обіймала посаду генерального продюсера. Народний депутат Верховної Ради України V та VI скликань, була членом комітетів Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та з питань євроінтеграції, головою підкомітету з питань співпраці з НАТО, членом Парламентської Асамблеї Ради Європи - членом Моніторингового комітету, Політичного комітету, підкомітет з питань медіа тощо. Член Спілки журналістів України. Заслужений журналіст України.

 

Катерина Котенко більше 13 років займається розвитком українського телебачення. Катерина очолює найбільше українське об'єднання телеканалів та медійних агентств - Індустріальний телевізійний комітет. За цей час їй вдалося створити синергію дій провідних телеканалів та рекламних агенцій, які є конкурентами на ринку. Катерина входить до складу численних громадських рад при державних органах та органах регуляторної діяльності. Тісна співпраця з Нацрадою відбувалася протягом 10 років, в тому числі через організацію та проведення національної телевізійної премії «Телетріумф».

 

Тарас Шевченко має 14-річний досвід роботи, спрямованої на захист прав журналістів та медіа, а також вагомі знання у медіа праві та міжнародних стандартах регулювання журналістської діяльності. Протягом 8 років він очолює громадську організацію «Інститут Медіа Права». За його активної участі відбувалися розробка та просування законопроектів, які впровадили в українське законодавство міжнародні стандарти та практику Європейського суду з прав людини, покращили регулювання журналістської діяльності, а саме захист журналістських джерел, доступ до публічної інформації та встановили прогресивну шкалу судового збору, яка захищає журналістів від надмірних позовів про відшкодування моральної шкоди з боку недобросовісних чиновників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY