У Горлівці зник фотокор Євген Гапич, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» на висвітлення подій на Сході (ДОПОВНЕНО)

У Горлівці зник фотокор Євген Гапич, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» на висвітлення подій на Сході (ДОПОВНЕНО)

23 Квітня 2014
8433

У Горлівці зник фотокор Євген Гапич, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» на висвітлення подій на Сході (ДОПОВНЕНО)

8433
У Горлівці зник фотокор Євген Гапич, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» на висвітлення подій на Сході (ДОПОВНЕНО)
У Горлівці зник фотокор Євген Гапич, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» на висвітлення подій на Сході (ДОПОВНЕНО)

На Донбасі зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» (кошти фонду «Відродження») на висвітлення подій на Сході України та поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер». Про це «Детектор медіа» повідомили активісти «Євромайдан SOS», до яких звернулася дружина фотокора.

 

Грант-менеджер ГО «Детектор медіа» Олександр Гриценко підтвердив «Детектор медіа» зникнення журналіста. За його словами, учора, 22 квітня, увечері до нього зателефонувала дружина Євгена Гапича Оксана й повідомила, що вже добу не має зв'язку зі своїм чоловіком.

 

Євген Гапич був у відрядженні разом зі своїм братом Геннадієм Гапичем із Сум. Геннадій Гапич перед тим, як з ним обірвався зв'язок, сказав рідним кодове слово, що означало небезпеку. Останнє місто, з якого Гапичі виходили на зв'язок, - це Горлівка. Зі слів рідних Євгена Гапича, було декілька невдалих спроб зняти гроші з банківської картки його брата.

 

Євген Гапич виграв грант на відрядження в Харківську, Донецьку і Луганську області й вирушив у поїздку 17 квітня. Він мав декілька листів підтримки від різних редакцій, які гарантували публікацію його майбутніх матеріалів. А лист підтримки про відрядження йому надала редакція івано-франківської газети «Репортер».

 

«Він виконував завдання своєї редакції, а ГО "Детектор медіа" лише покривала витрати на його відрядження за грантом фонду "Відродження"», - повідомив Олександр Гриценко.

 

Як повідомила Олена Гапич, дружина Геннадія Гапича, чоловіки зникли 22 квітня в Горлівці. «Останній дзвінок від Геннадія Гапича був об 11-й годині ранку з інформацією про те, що вони в Горлівці і що в місті неспокійно. Також було згадано слово-пароль, про яке знала я - дружина Геннадія Гапича - Олена Гапич. Це слово він повторив три рази і раптово поклав слухавку. Об 11:40 я спробувала набрати телефон чоловіка, він відхилив мій виклик. О 12:15 від Геннадія прийшло СМС-повідомлення з текстом «Зайнятий, передзвоню». Усі подальші спроби зв'язатися з ним чи з його братом Євгеном Гапичем були безуспішними», - розповіла дружина зниклого.

 

Євген Гапич мав із собою журналістське посвідчення позаштатного кореспондента івано-франківської газети «Репортер», повідомила Олена Гапич.

 

«Мій чоловік, Геннадій Гапич, запропонував супроводжувати Євгена в «неспокійні» регіони на своєму автомобілі Nissan X-Trail, номер ВМ 5545 АІ, колір - баклажановий, з пасажирського боку на довжину двох дверей аерографія із зображенням чорної пантери», - додала Олена Гапич.

 

Усі мобільні Євгена і Геннадія Гапича вимкнені («абонент не може прийняти ваш дзвінок»).

 

Рідні просять повідомляти будь-яку інформацію про зниклих братів Гапичів за телефонами: 0503271799 - Олена (дружина Геннадія),  0990973888 - Оксана (дружина Євгена).

 

Нагадаємо, що за останні кілька днів на Донбасі було взято в заручники кількох журналістів. 13 квітня у Слов'янську невідомі захопили у його власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів цю трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. 16 квітня у Слов'янську так звані сепаратисти викрали журналіста Сергія Лефтера, спостерігача фонду «Відкритий діалог». 21 квітня були затримані іноземні журналісти Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. Пізніше їх відпустили. 22 квітня стало відомо, що в Слов'янську взяли в заручники журналіста американського видання Vice Саймона Островського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8433
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду