Невідомі намагались захопити Харківську телевежу. Міліція локалізувала конфлікт

8 Квітня 2014
9157

Невідомі намагались захопити Харківську телевежу. Міліція локалізувала конфлікт

9157
Невідомі намагались захопити Харківську телевежу. Міліція локалізувала конфлікт

7 квітня пізно увечері невідомі особи прийшли на Харківську регіональну передавальну телевежу і почали в ультимативній формі вимагати від керівництва відновити мовлення російських телеканалів. Директору телевежі Олександру Дергільову вдалося переконати невідомих осіб в тому, що ХРПТ не може відновити мовлення російських каналів, і щоб вони зверталися до кабельників. Про це «Детектор медіа» розповів виконуючий обов'язки генерального директора Концерну РРТ Костянтин Захаренко.

 

«На місце події прибув наряд міліції з чотирьох осіб. Олександру Дергільову разом з міліціонерами й охороною телевежі вдалося вивести протестувальників з об'єкту. Пізніше територію телевежі взяли під контроль близько 30 правоохоронців. Додам, що незважаючи на доручення виконуючого обов'язки президента України Олександра Турчинова та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка взяти під охорону об'єкти Концерну та ТРК, яке було дано ще кілька тижнів назад, воно не було виконано вчасно», - зазначив в.о.гендиректора.

 

За повідомленням ВЗГ ГУМВС України в Харківській області, інформація про цю подію надійшла до чергової частини Дзержинського РВ близько 22-ї години. За вказаною адресою негайно вирушило керівництво райвідділу та слідчо-оперативна група.

 

«Правоохоронці поспілкувалися з активістами та довели їм, що свою громадянську позицію необхідно проявляти виключно в правовому полі. Під час переговорів було досягнуто позитивний результат. Громадяни погодилися оформити свої вимоги у письмовій формі та надати керівництву передавальної телевежі для прийняття відповідного рішення. Наразі працівники міліції забезпечують охорону громадського порядку як на території телевежі, так і навколо неї», - йдеться у повідомленні відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області.

 

Нагадаємо, за останні два тижні було зупинено 5 проникнень на регіональні об'єкти КРРТ.

 

8 лютого відбулося перше захоплення приміщень ДП РТПЦ АР Крим, РПЦ «Севастополь» АР Крим, РПЦ «Красноперекопськ» особами у військовій польовій формі одягу, без пізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати). В результаті захоплення було виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання.

 

3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути усі державні канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Того дня було вимкнено «Чорноморську телерадіокомпанію», замість якої 5 березня почав мовити канал «Россия 24».

 

6 березня на радіотелевізійну передавальну станцію «Сімферополь» радіотелевізійного передавального центру АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками російської телерадіокомпанії. Вони почали відключати українські телеканали, вмикаючи на їхніх частотах російські.

 

Станом на 9 березня в Криму були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. З місцевих каналів ефірне мовлення продовжує підконтрольна новому кримському уряду державна ТРК «Крим».

 

10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. А на їхніх частотах почали мовити російські канали.

 

Секретар РНБО доручив МВС посилити охорону об'єктів Концерну РРТ в південно-східній Україні та Києві.

 

6 квітня на Сході України посилилися сепаратистські рухи, відбулося захоплення державних будівель.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9157
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду