detector.media
08.04.2014 09:58
Невідомі намагались захопити Харківську телевежу. Міліція локалізувала конфлікт

7 квітня пізно увечері невідомі особи прийшли на Харківську регіональну передавальну телевежу і почали в ультимативній формі вимагати від керівництва відновити мовлення російських телеканалів. Директору телевежі Олександру Дергільову вдалося переконати невідомих осіб в тому, що ХРПТ не може відновити мовлення російських каналів, і щоб вони зверталися до кабельників. Про це «Детектор медіа» розповів виконуючий обов'язки генерального директора Концерну РРТ Костянтин Захаренко.

 

«На місце події прибув наряд міліції з чотирьох осіб. Олександру Дергільову разом з міліціонерами й охороною телевежі вдалося вивести протестувальників з об'єкту. Пізніше територію телевежі взяли під контроль близько 30 правоохоронців. Додам, що незважаючи на доручення виконуючого обов'язки президента України Олександра Турчинова та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка взяти під охорону об'єкти Концерну та ТРК, яке було дано ще кілька тижнів назад, воно не було виконано вчасно», - зазначив в.о.гендиректора.

 

За повідомленням ВЗГ ГУМВС України в Харківській області, інформація про цю подію надійшла до чергової частини Дзержинського РВ близько 22-ї години. За вказаною адресою негайно вирушило керівництво райвідділу та слідчо-оперативна група.

 

«Правоохоронці поспілкувалися з активістами та довели їм, що свою громадянську позицію необхідно проявляти виключно в правовому полі. Під час переговорів було досягнуто позитивний результат. Громадяни погодилися оформити свої вимоги у письмовій формі та надати керівництву передавальної телевежі для прийняття відповідного рішення. Наразі працівники міліції забезпечують охорону громадського порядку як на території телевежі, так і навколо неї», - йдеться у повідомленні відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області.

 

Нагадаємо, за останні два тижні було зупинено 5 проникнень на регіональні об'єкти КРРТ.

 

8 лютого відбулося перше захоплення приміщень ДП РТПЦ АР Крим, РПЦ «Севастополь» АР Крим, РПЦ «Красноперекопськ» особами у військовій польовій формі одягу, без пізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати). В результаті захоплення було виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання.

 

3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути усі державні канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Того дня було вимкнено «Чорноморську телерадіокомпанію», замість якої 5 березня почав мовити канал «Россия 24».

 

6 березня на радіотелевізійну передавальну станцію «Сімферополь» радіотелевізійного передавального центру АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками російської телерадіокомпанії. Вони почали відключати українські телеканали, вмикаючи на їхніх частотах російські.

 

Станом на 9 березня в Криму були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. З місцевих каналів ефірне мовлення продовжує підконтрольна новому кримському уряду державна ТРК «Крим».

 

10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. А на їхніх частотах почали мовити російські канали.

 

Секретар РНБО доручив МВС посилити охорону об'єктів Концерну РРТ в південно-східній Україні та Києві.

 

6 квітня на Сході України посилилися сепаратистські рухи, відбулося захоплення державних будівель.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY