Трансляцію російських каналів не зупинили три компанії у Донецькій області

Трансляцію російських каналів не зупинили три компанії у Донецькій області

1 Квітня 2014
4163

Трансляцію російських каналів не зупинили три компанії у Донецькій області

4163
Трансляцію російських каналів не зупинили три компанії у Донецькій області
Трансляцію російських каналів не зупинили три компанії у Донецькій області

Станом на 31 березня рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо тимчасового припинення ретрансляції чотирьох російських телеканалів не виконали кілька операторів кабельних мереж у Донецькій області. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на  заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ларису Мудрак.

 

Російські телеканали «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР Планета», «НТВ Мир» і «Россия-24» продовжують транслювати три компанії-оператори у різних містах Донецької області.   «У нас залишилось три компанії на Донеччині: це одна велика компанія "Яскраве ТБ" у місті Артемівську. У Донецьку це телерадіокомпанія "Цифра Плюс" і у місті Костянтинівка ще не вимкнула російські телеканали компанія "Мережі кабельного телебачення". У нас залишається механізм правового сприяння, оскільки це ухвала суду», - повідомила Лариса Мудрак.

 

За її словами, Нацрада і правоохоронні органи наразі роз'яснюють цим компаніям, що рішення суду необхідно виконувати. При цьому в Нацраді наголошують, що рішення зупинити ретрансляцію цих каналів є тимчасовим.

 

Нагадаємо, згідно рішення Київського окружного адміністративного суду від 25 березня, на території України має бути зупинена ретрансляція російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР Планета», «НТВ Мир» і «Россия-24». Українська сторона вважає, що окремі програми цих каналів не відповідають нормам законодавства України і Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

 

26 березня члени Нацради заявили, що провайдери програмної послуг зобов'язані негайно призупинити ретрансляцію цих російських каналів. Станом на 27 березня рішення суду щодо призупинення трансляції не було виконане половиною донецьких компаній.


 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4163
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
3713 дн. тому
За то, что прекратили этот поток помоев с экранов телевизоров, Нацраде, конечно, респект. Непонятно только, чего у них руки до ТВЦ и Рен тв не дошли. Там пропаганда не хуже, чем на РТР или ОРТ. Может, денег занесли? Говорят, у Манжосова Володи свой интерес в трансляции ТВЦ... Бабло побеждает добро? :)
ddgsdg
3714 дн. тому
и одна в броварах http://ektatv.com.ua/index.php?id=8&lang=ru
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду