Ольга Червакова: Люстрацією і кадровими чистками на «Інтері» займаються Малазонія та Бедіров

Ольга Червакова: Люстрацією і кадровими чистками на «Інтері» займаються Малазонія та Бедіров

28 Березня 2014
11399

Ольга Червакова: Люстрацією і кадровими чистками на «Інтері» займаються Малазонія та Бедіров

11399
Новий шеф-редактор «Подробностей недели» каналу «Інтер» – про Шувалова, Льовочкіна, люстрацію інтерівців і плани на новій посаді
Ольга Червакова: Люстрацією і кадровими чистками на «Інтері» займаються Малазонія та Бедіров
Ольга Червакова: Люстрацією і кадровими чистками на «Інтері» займаються Малазонія та Бедіров

22 березня до новинного продакшну телеканалу «Інтер» «Національні інформаційні системи» (НІС) повернулася «команда Сергія Льовочкіна». Директором НІС було призначено Назіма Бедірова. Разом із ним до НІСу повернулися радник Сергія Льовочкіна Ігор Шувалов, Лаврентій Малазонія, який став керівником з інформаційної політики, Олександр Пилипець, який став заступником пана Малазонії, Ольга Червакова, яка стала шеф-редактором «Подробностей недели».

 

Одразу змінилися ведучі інформаційних програм «Інтера»: ведучим «Подробностей недели» замість Андрія Данилевича знову став Дмитро Анопченко, ведучим «Подробностей» замість Романа Кадєміна - Олексій Ліхман.

 

Які ще кадрові чистки чекають інформаційну службу «Інтера»? Як нова команда відбілюватиме репутацію новин, заплямовану під час висвітлення подій євромайдану? Якою стане підсумкова інформаційно-аналітична програма «Інтера»? Що вкладається в поняття «команда Льовочкіна»? Чи є Ігор Шувалов «сірим кардиналом» новин «Інтера»? На ці та інші питання під час чат-конференції на «Детектор медіа» відповіла шеф-редактор «Подробностей недели» Ольга Червакова.

 

- Доброго дня!

 

- Олю, доброго дня! Чи змінилася команда, яка готує «Подробности недели»? Кого звільнили, кого взяли нового?

- Щодо команди. Головний редактор Олександр Лук'яненко залишив посаду. На жаль, разом із ним ми втратили дуже якісного журналіста - Ірину Юсупову, яка прийшла разом зі старою командою. Вона вирішила піти. Повторюю, на жаль. Із нових людей, із якими я не працювала, але планую працювати надалі, - журналіст Сергій Кудімов, який прийшов на «Інтер» за тиждень (здається) до мене. Це дуже сильний журналіст, я попросила його залишитися, якщо він не має принципових заперечень і упереджень щодо роботи в різних командах. Він погодився і зараз працює над сюжетом для «Подробиць тижня». Також залишився редактор Едуард Лозовий, який працював заступником Лук'яненка. В перший же день я запитала його, чи планує він залишитися і чи вважає за можливе працювати з нами. При цьому я задекларувала, що в мене немає жодних упереджень щодо того, що він лишився від «попєрєдників»; Лозового я знаю як якісного журналіста і також просила його залишитися. Він погодився. Зараз відбувається процес налагодження комунікації всередині редакції. На вільні місця повернулися люди, які працювали в команді «Подробиць тижня» часів Євгенія Кисельова.

 

- Зараз на «Інтер» повернулася команда Льовочкіна. Наскільки я розумію, ви - в ній. Вам не важливо, що ця людина очолювала президентську адміністрацію бандюковича? По-вашому, він хороший і для «Подробиць тижня» від нього немає жодних загроз? Чи не передбачаєте ви, що він упливатиме на редакційну політику так, як це буде йому потрібно?

- Щодо «команди Льовочкіна». Це стереотип, який походить від заголовків інтернет-видань. Я би просила вас ним не послуговуватися або, принаймні, розуміти, що мається на увазі. Всі канали належать якимось власникам. Тобто, за цією логікою, коли я працювала на СТБ, мене можна було вважати людиною Пінчука? :) Журналісти, які працюють на телеканалі «Україна» - це люди Ахметова? Думаю, якби я назвала «людиною Ахметова», наприклад, журналістку Наталю Кравченко, то вона би дуже здивувалася :) Питання в тому, що на каналі «Інтер» два власника. В компетенцію Сергія Льовочкіна входило інформаційне мовлення до грудня 2013 року включно. В компетенцію Дмитра Фірташа - решта програмного продукту, кінопоказ тощо. На кожен із сегментів кожен із власників призначив своїх менеджерів, які добирали решту команди, виходячи з професійних якостей, а не якостей лояльності до того чи іншого політика. В грудні на новини «Інтера» почався дуже великий тиск, через що ми змушені були піти. Всі, хто керував новинами, і я. Тому для мене було очевидно, що такий тиск призведе до цензури. На зміну команді, яку очолювали менеджери, призначений Сергієм Льовочкіним, прийшла команда менеджерів, призначених Дмитром Фірташем. Це сталося наприкінці грудня. От і все. Повторюю - це зовсім не означає, що ми чиїсь «люди». Ми не політики, ми журналісти, які просто виконують свою роботу і прагнуть робити це якісно.

 

 

- Як ви ділите повноваження з Бедіровим і Малазонією? Що в їхній компетенції, що у вашій?

- Назім Бедіров - директор НІС, Лаврентій Малазонія - головний редактор, відповідальний за щоденні випуски новин. Я очолюю редакцію підсумкової програми «Подробиці тижня».

 

- Оля, какие у вас планы на должности шеф-редактора «Подробностей недели»? Что вы хотите поменять в программе? Какой вы ее видите - более серьезной, более легкой, инфотейментовой?

- Плани на посаді шеф-редактора. Зізнаюсь чесно - ми думали над поверненням на «Інтер» ще під час революції, до найдраматичніших подій, які відбулися на Майдані. Тоді я казала, що світ змінився, країна і громадяни змінилися, і що не можна ні в якому разі залишати головний випуск новин російськомовним, оскільки національна і громадянська свідомість людей, навіть на сході України, зросла і зміцнилася, змусивши навіть тих, хто говорить російською, усвідомити себе українцем. Я дуже наполягала на переведенні випусків на українську, доки не стався цей страшний вибух, начебто, навколо мовного питання на сході України. Тоді, як ви пам'ятаєте, навіть Львів заговорив російською, а 5 канал запустив у вечірньому праймі російськомовний випуск. Я зрозуміла, що питання зміни мови на українську - не на часі, воно лише збурить радикальні настрої і дасть зайві аргументи для всіляких політичних спекулянтів. Основні випуски «Подробиць» і випуск «Подробиць тижня» залишаються російськомовними, і це питання не порушуватиметься.

 

Щодо інших планів. Як говорив Ющенко, «в мене є амбіція» :) Програма «Подробиці тижня» зробить те, чого не робив досі жоден телеканал в Україні. Ми будемо залучати нові обличчя на основі фрілансу. Для багатьох це буде означати повернення в професію. Зараз я веду переговори з журналістами з інших телеканалів, з тими, хто був змушений через цензуру піти з професії і в громадський сектор, - про те, щоб вони робили для нас сюжети. Я розумію, що найняти їх на роботу на фул-тайм зараз було б неможливо - вони роблять важливу громадську роботу, виконують іншу соціальну місію. Але багато хто з них протягом останніх трьох місяців критикував новини на «Інтері», дехто навіть нищівно критикував. Тепер саме в цих людей з'явиться можливість взяти камеру і мікрофон «Інтера» і самим зробити сюжет. Я вважаю, це дуже позитивний крок. Нехай саме вони покажуть приклад, зададуть тренд, покажуть напрямок, у якому, як вони вважають, має розвиватися сучасне телебачення. Це буде переходом від розмов про громадське телебачення до конкретних справ. До конкретного залучення людей із громадського сектору до такої співпраці. Я повторюю - це будуть колишні журналісти, дуже відомі обличчя, яким довіряють українці. Минулої неділі ми вже зробили перший такий крок - в ефір «Подробиць тижня» включався Осман Пашаєв із Криму - хто як не він краще знає, що відбувається зараз на окупованому півострові? Цього тижня глядачів чекає ще одне нове обличчя - зараз не хочу розкривати карти, але в мене вчора були довгі й виснажливі перемовини з дуже якісним, професійним і фаховим журналістом, якого я дуже хочу бачити в ефірі. Настільки хочу, що сказала «проси, що хочеш» :) Людина нічого не попросила, але сказала мені, що згодна з аргументами, і зголосилася робити сюжет в наступну програму. Наразі ми формуємо пул нових журналістів, нових облич, які будуть час від часу з'являтися в нашому ефірі. Це не означає, що ми відмовляємося від послуг наявної команди людей. Це означає, що нові люди будуть задавати тренди і показувати, чим дихає громадянське суспільство і чого хоче глядач.

 

- Олю, вас не засмучує, що зі зміною команди рейтинги «Подробиць» та «Подробиць тижня» суттєво знизилися?

- Рейтинги. Це неправда, що вони знизилися. На «Подробицях тижня» цієї неділі цифри були такі самі, як минулої.

- Мабуть, «Інтер» отримує інші цифри, але 16 березня у «Подробиць тижня» частка була 17,2%, а цього - 11,5%.

 

 

- Чи не вийде так, що ви знову витягнули Дмитра Анопченка з США дарма? Тобто, чи не повернуться маніпуляції в ефір тижневика?

- Не вийде. Не повернуться. Принаймні, при мені вони не повернуться.

 

- Інформаційним мовленням «Інтера» керує Ігор Шувалов - громадянин країни-окупанта. Як можна працювати українським журналістам під керівництвом чужинця-агресора? Це один із «зеленых человечков», які вторглися до Криму. Тільки ті окупували територію, а цей - інформаційний простір. Що збираєтеся робити, аби звільнити «Інтер» від цього та інших російських окупантів?

- Ігор Шувалов. Це не перший закид на його адресу, але він - повірте - з тієї самої серії стереотипів. Не всі росіяни - окупанти. Вам, очевидно, відомо про це. Є Росія Володимира Путіна, а є Росія, де живуть Юлія Латиніна, Андрій Макаревич, Лія Ахеждакова, Михаїл Єфремов, Борис Гребенщиков. Не можна всіх люструвати за національною чи то етнічною ознакою. Це ксенофобія. Я не згодна з тим, що Шувалов - один із «зелених чєловєчків». Принаймні, я ніколи не бачила, щоб він був зеленого кольору :) Якщо крім жартів - до цієї ж «іншої Росії» відносяться і мій колишній шеф Євгеній Кисельов, і Ігор Шувалов. Я працювала з ним на «Інтері» в період із червня по грудень 2013 року. І жодного разу не відчувала з його боку тиску чи спроб цензури. Нагадаю, антиросійська (як її вважали деякі представники «русского міра») позиція Кисельова викликала бурхливе обурення в колах проросійської п'ятої колони. Хоча я б не назвала цю позицію антиросійською - вона була цілком адекватною. Щодо Шувалова. Його позиція викликає в мене глибоку повагу. За часи попереднього нашого приходу на «Інтер» - ви можете подивитися моніторинги - до новин чи «Подробиць тижня» в експертів майже не було претензій. Все, що ми робили, діставало високі оцінки в оглядах Отара Довженко, чим я дуже пишаюся. Більше того, коли тиск зверху став нестерпним, саме Шувалов відмовився йому піддаватися і вдаватися до маніпуляцій із новинами. Це було узгоджене рішення його і Льовочкіна - ми не брешемо, не викривляємо подій і не замовчуємо соціально важливих фактів. Для нас більш прийнятним стало піти взагалі з каналу, ніж брехати глядачам. Тому я вас ще раз прошу. Не послуговуйтеся стереотипами. Ми робили пристойні і якісні новини на каналі інвестора - голови АП, який подав у відставку після побиття студентів. А потім були змушені самі звідти піти через тиск. Такими є факти. Решта - домисли.

 

В Адміністрації президента Януковича часів початку євромайдану викликало страшне роздратування те, що на телеканалі «Інтер» майдан висвітлювався як потужний громадянський протест, а не як скопище маргіналів, як його тоді намагалися представити Янукович і Азаров. На той момент в АП вже існувало певне кубло «яструбів», які намагалися переконати президента в необхідності придушення протесту. Те, що Янукович слухав від них одне, а по найрейтинговішому каналі країни - інше, стало певним приводом для турбулентності як щодо інвесторів каналу, так і до самого Шувалова, який, ви правильно говорите, мав стосунок до формування контенту інформаційного мовлення. Прізвища людей, які ненавиділи майдан, всім відомі - це силовий блок плюс такі одіозні персонажі, як Юрій Чмир, який, як тоді неодноразово писали в пресі, отримував вказівки безпосередньо від старшого сина президента, Олександра Януковича. Піком невдоволення «любих друзів» президента став початок січня, коли з'явився документ про заборону Ігорю Шувалову в'їзду до України «за дії, що суперечать національним інтересам України». Для мене абсолютно очевидно, що під цими діями малися на увазі дії, що суперечать інтересам і фобіям тодішнього президента. Допуск Шувалова через український кордон став можливим лише після втручання Сергія Льовочкіна - постанову було скасовано 14 січня. Нагадаю, тоді в пресі з`явилися повідомлення про аналогічну заборону для Савіка Шустера. Можете спитати в нього, що це було.

 

- Ольго, чим конкретно в НІС займається Ігор Шувалов?

- А правда, что Шувалов ваш шеф? Какую должность он занимает?

- Шувалов не займає жодної посади на «Інтері». Формально він є лише радником Сергія Льовочкіна.

 

 

- Говорят, что одним из условий возвращения «команды Левочкина» было увольнение из НИСа самых одиозных журналистов и других сотрудников, но воз и ныне там. Почему до сих пор не прошла люстрация и кадровые чистки? Будут ли увольнения? Кто на очереди?

- З приводу люстрації і кадрових чисток. Це не зовсім моя компетенція, цим займатиметься нове керівництво, я маю на увазі Малазонію та Бедірова. Перший уже пішов - Романа Кадеміна в «Подробицях замінив» Олексій Ліхман. Мені дуже подобається, як він працює. До людей, які зараховані до редакції «Подробиць тижня» в мене нема питань щодо маніпуляцій і викривлення інформації. Зокрема, це Андрій Цаплієнко, якому я бажаю якомога швидшого одужання після травм, отриманих від російських окупантів в Криму. В журналістику повертається Лариса Задорожна - вона попросилася в мою редакцію, чому я дуже радію. З Криму приїхав колишній тамтешній власкор Максим Кошелев - він також залучений до підготовки підсумкової програми. Я бачу перспективи зростання в Ірини Баглай, я вірю в неї, бо бачу, що вона щиро прагне вдосконалення і працює над собою.

 

- Ольга, прокомментируйте, плиз, назначения Дмитрия Белянского шеф-редактором новостей канала «Украина». Меня интересует ваше мнение, могут ли во время практически войны с Россией граждане этой страны курировать информационное вещание общенациональных каналов нашей страны?

- Я с ним никогда не работала. Мне очень жаль, но мне сложно дать компетентную оценку его профессиональных качеств.

 

- Как вы собираетесь отбелить репутацию новостей «Интера»?

- Про «отбелить репутацию». Это можно сделать только конкретными действиями. Еще раз - к новостям я не имею отношения. В «Подробности недели» будут привлекаться журналисты с высокой репутацией, которым мы дадим площадку для высказываний и поле для работы. Для многих из них это будет возвратом в профессию после многих лет жизни в блогосфере и кабеле. Кстати, я предлагаю «Детектор медіа» совместно сформировать пул таких журналистов, я готова публично и максимально прозрачно его обсудить, и я вам обещаю, что эти люди получат возможность делать у нас сюжеты и высказывать свою позицию относительно значимых событий в стране. Более того, в скором времени «Интер» планирует запускать ток-шоу, которое будет выходить в эфир сразу же после «Подробностей недели». Его соведущими станут те же журналисты, назовем их «гест-стар», которые будут заняты производством сюжетов на аутсорсинге. Все, что осталось за скобками выпуска итоговой программы, получит развитие в прямоэфирной дискуссии журналистов и политиков. Я хочу, чтобы она была максимально жесткой и откровенной. Если получится всё, как я хочу, и со мной согласятся системно работать журналисты, которым я доверяю, думаю, это будет ярко.

 

- Убрали из новостей Данилевича и Кадемина, поставили Анопченко и Лихмана. А что будет с Даугуле? И будут ли возвращены в новости Гомонай и Бондарчук? Какие перестановки ведущих рассматриваются?

- Гомонай и Бондарчук не уходили с «Интера». Я очень люблю их обеих и хочу видеть в кадре. Я не готова отвечать точно за позицию руководства новостей, но, как мне кажется, она аналогичная.

 

- Скажите честно, вам нравилось, как вел «Подробности недели» Евгений Киселев?

- Евгений Киселев до «Подробностей недели» вел еще много разных проектов. Для меня он в первую очередь олицетворяет программу «Итоги» на старом НТВ, которую он и его ребята делали профессионально и качественно. Если вы помните, парламентским корреспондентом НТВ тогда был Павел Лобков. Сейчас он работает на телеканале «Дождь», и мы ведем с ним и с еще рядом журналистов «Дождя» переговоры о сотрудничестве. Думаю, это будет очень интересный проект. Обоюдно интересный - сейчас в российской журналистике ситуация на рынке труда - примерно, как в концлагере. Мы готовы предоставлять площадку тем немногим профессионалам, которые не предали свою совесть, не предали зрителя и, вопреки тотальному маразму, остались в своем уме.

 

 

- Ольга когда вы пишите что не имеете отношения к новостям, это не совсем так. Для зрителей это одно целое: новости будних дней и ваши новости. Вы должны это понищать, что нельзя построить рай в воскресенье, если при этом обычные новости не поменяются. Так не бывает, это нереально

- Когда я пишу, что не имею отношения к новостям, я имею в виду, что не влияю на кадровые решения в этом сегменте. В остальном вы правы, и я всё это осознаю.

 

- Пані Оля, через зміну команди багато хто з моїх друзів готовий знову дивитися «Інтер», який люди просто вже навіть із переліку каналів повидаляли - таке було неподобство в етері. Але - є питання. По-перше, чи вибачиться «Інтер» за брехню? Як можна щось починати, не очистивши душу?

- Щодо вибачень. Ви абсолютно праві. Я за те, щоб це сталося. Інакше нічого не матиме сенсу.

 

- И странно, что вы все вообще согласились прийти в проект, не имея гарантий, что оттуда уйдут те, кто врал. Скажите честно, вы это обсуждали? Обсуждали правила игры и что заставит вас уйти, если они не будут соблюдаться?

- Головні гарантії, які я бажала отримати на вході - що «Інтер» хоче робити чесне і професійне інформмовлення без маніпуляцій і замовчувань соціально важливих тем. Це саме те, що ми робили під час «першого пришестя», і те, що робитимемо зараз. Якщо цей баланс домовленостей зміниться, то це і буде для мене приводом піти. Так само, як було приводом піти у грудні. Я належу до тих людей, які в неволі не розмножуються і під тиском не працюють. Думаю, всі мої колеги мали можливість у цьому переконатися.

 

- Ольго, у першому ж випуску ви відбілювали Дмитра Фірташа. Чому?

- Там сверху написали, что вы в первой программе отбеливали Фирташа, так я не согласна, Фирташу дали возможность высказать свою точку зрения, это было очень важно после того, как его арестовали. А вот зачем вы в первой же программе отбеливали его подельника Бакунина? Непонятно.

- Никакого Бакунина мы не отбеливали. Вы будете смеяться, но сразу после эфира меня спросили об обратном - почему мы дали так подробно сторону обвинения по Бакунину, а сторону защиты - слабо. По-моему, это вкусовщина.

 

- Як ви оцінюєте пропозиції Княжицього щодо націоналізації частотного ресурсу «Інтера» і створення на його базі другого каналу суспільного мовлення?

- Пропозиції Княжицького щодо націоналізації - це дикунство і рейдерство, яке не має нічого спільного з верховенством права і закону. Я можу нагадати історію з каналом ТВі, на який був вчинений рейдерський напад в травні минулого року. Принаймні, до цих пір так вважають журналісти, які розслідували плутану схему і шукали кінцевих беніфеціарів, серед яких виявили людей з сім'ї колишнього президента. Канал було захоплено для того, щоб вихолостити опозиційне мовлення. Фігурантом цієї історії був пан Княжицький. Тепер він хоче захопити ще один канал? :) Після того, що він накоїв із ТВі, усі розмови про якесь «суспільне мовлення» з його вуст звучать як знущання над здоровим глуздом. Ще раз повторюю - перші ознаки присутності громадянського суспільства і впливу громадянського суспільства на мовлення «Інтера» ви вже бачили в ефірі. Змінився склад гостей в студії, зміниться якісний склад журналістів, ми залучатимемо до виробництва сюжетів громадянських активістів-колишніх журналістів. Це буде нове слово в українському телебаченні, і повірте, ми здатні це слово сказати, не звертаючись до порад пана Княжицького. При всій моїй до нього повазі.

 

 

- Люди, я вам дякую за запитання і таку велику увагу до каналу. Я розумію, що це дуже великий, дуже важкий і майже непідйомний проект. Але він водночас дуже цікавий і зробити його - справа честі і велика соціальна місія. Тому я буду дуже старатися і прагнути реалізації цього і навіть більшого. Я була щиро і приємно вражена, коли журналісти, продюсери і решта штату, дізнавшись про моє повернення (багато хто), стали за моєю спиною і заявили про готовність працювати. Це викликало в мене не лише велику повагу, а й велике зворушення. Ми вже випустили перший ефір. Вранці неділі була повністю скасована стара верстка, запрошені нові гості і запроваджені нові підходи до сюжетів. Люди, які стали поруч мене, працювали, як коні, без передиху і не покладаючи рук для того, щоб фактично з нуля забезпечити двогодинний марафон. Я всім їм дуже вдячна і вважаю, що в той день вони перевершили людські можливості. Я дуже переживаю за Дмитра Анопченка - бачу, як він прагне вдосконалити свою роботу, витрачає велику кількість фізичних, інтелектуальних та емоційних сил для досягнення результату. Дмитре, в тебе все буде гаразд! Ми дуже старалися, коли робили перший ефір, звісно, там було багато сумбуру через брак часу, за багато речей я себе картаю, і багато що зробила би по-іншому. Але все вже відбулося. Будемо вчитися і не повторювати помилок. Будемо робити все, аби повернути довіру глядача, хоча я прекрасно усвідомлюю, наскільки важким буде цей шлях. Але ми вже на ньому стоїмо, і іншого в нас нема. Всім дякую! До зустрічей в ефірі! :)

 

 

 

Біографічна довідка:

 

Ольга Червакова закінчила історичний факультет Дніпропетровського державного університету за фахом «політологія». Рішення стати журналістом прийняла на першому курсі.

 

Протягом навчання у виші працювала на дніпропетровській радіостанції «Мрія» (нині не існує), на місцевих телеканалах - ОДТРК, 34 канал, 9 канал, газетах «Бизнес-время», «Днепровская правда». Була обласним власкором газети «Московский комсомолец в Украине».

 

В Києві почала працювати з 2001 року як редактор відділу інформації «МК в Украине». Протягом півтора року була спеціальним кореспондентом НТКУ, з 2003 року - «Вікон-новин» каналу СТБ, звідки звільнилася в травні 2013-го через незгоду з редакційною політикою. Співпрацювала з російськими та західними телеканалами.

 

У червні 2013-го стала кореспондентом «Інтера», звідки пішла через півроку разом з «командою Льовочкіна». Наприкінці березня 2014-го повернулася на «Інтер» уже в якості шеф-редактора «Подробностей недели».

 

Проводить тренінги з питань комунікації з медіа для політиків та бізнес-структур. 

 

Отримала нагороду «Телетріумф» як кращий репортер року за роботу у «Вікнах-новинах» на СТБ.

 

 

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11399
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
фан
3679 дн. тому
Короткий зміст інтерв'ю: я нє такая, я жду трамвая.
жаль
3681 дн. тому
Оля, неискренними уверениями в "инаковости" Шувалова- одиозного украинофоба, апологета темников - перечеркнула многолетнее мнение о ней как о профи. Ни на минуту не допускаю, что оа заблуждается. Нет. И она не "лукавит". Она лжет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду