У Фірташа завуальовано попросили не чіпати «Інтер»

14 Березня 2014
4956
14 Березня 2014
21:38

У Фірташа завуальовано попросили не чіпати «Інтер»

4956
У Фірташа завуальовано попросили не чіпати «Інтер»

Федерація роботодавців України (ФРУ), яку очолює Дмитро Фірташ, попросила нову українську владу утриматись від порушення принципу недоторканності приватної власності. Про це з посиланням на ФРУ повідомляє «Українська правда».

 

 «ФРУ як найбільший представник бізнесу, закликає Верховну Раду, в.о. президента та уряд утриматись від дій, які можуть порушити принцип недоторканності приватної власності», - сказано в листі.

 

«Сьогодні підприємства та організації, які знаходяться у приватній власності, створюють близько 70% ВВП України. Від стабільності їх роботи залежать долі мільйонів людей, окремих галузей економіки та України як потужної промислової держави», - нагадує ФРУ.

 

«Український бізнес занепокоєний радикальними заявами окремих політиків щодо доцільності проведення реприватизації та націоналізації майна приватних підприємств. Ухвалення таких рішень може призвести до негативних важкопрогнозованих соціальних та економічних наслідків», - сказано у заяві.

 

«Зважаючи на те, що акціонерами багатьох українських підприємств є іноземні громадяни та компанії, навіть обговорення можливості відчуження державою майна у порушення діючого законодавства, безсумнівно, призведе до відтоку інвестицій та згортання діяльності іноземних інвесторів в Україні», - вважають у ФРУ.

 

«Судовий розгляд щодо правомірності рішень про реприватизацію або націоналізацію, у разі їх ухвалення, викличе занепокоєння міжнародної спільноти», - сказано в заяві.

 

«Підтримка урядів інших країн та міжнародних фінансових організацій, яку вони можуть надати, в тому числі, у вигляді інвестиційного капіталу, Україні вкрай необхідна. Проте руйнування інституту приватної власності може поставити під сумнів виділення будь-якої допомоги», - йдеться у листі.

 

Також автори звернення додають: «Федерація роботодавців України позитивно сприйняла заяву прем'єра Арсенія Яценюка щодо недоцільності проведення реприватизації та націоналізації. Ми вважаємо, що аналогічну позицію також повинні зайняти і Верховна Рада, і в.о. президента.

 

ФРУ вже зверталась до міжнародних партнерів та іноземних інвесторів, які працюють в Україні, із закликом не згортати діяльність та продовжувати працювати над розвитком підприємств та створенням нових робочих місць. Ми сподіваємось, що радикальні заяви тих політиків, які піддають сумніву недоторканність приватної власності, будуть рішуче засуджені владою».

 

Нагадаємо, 12 березня у Відні австрійська поліція за запитом ФБР затримала пана Фірташа - власника 80% акцій компанії Inter Media Group Limited (власником інших 20% є Сергій Льовочкін), якій належить 71% акцій телеканалу «Інтер» і його міжнародної версії «Інтер+» (решта 29% належить російському ВАТ «Первый канал»), а також телеканали НТН, К1, «Мега», Enter Film, К2, «Піксель» і «MTV-Україна», інформагенція «Українські новини» і низка компаній у сфері продакшну, реклами, маркетингу, дистрибуції. США звинуватили пана Фірташа в контексті його закордонного бізнесу в хабарництві та організації злочинної групи.

 

У медіаспільноті одразу почали міркувати про те, кому дістанеться телеканал «Інтер» після затримання його головного акціонера. Депутати-«свободівці» вже заговорили про націоналізацію чи то конфіскацію мовника, що мовить на частотах колишньої державної мережі УТ-3.

 

14 березня земельний суд Відня у кримінальних справах присудив Дмитру Фірташу екстрадиційний арешт. Окрім призначення екстрадиційного арешту, суддя ухвалив рішення про внесення паном Фірташем 125 мільйонів євро застави. Якщо український бізнесмен сплатить вказану суму у повному обсязі, пояснили у суді, він буде звільнений з-під варти під зобов'язання не залишати територію Австрії.

 

Керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна заявила, що група «Інтер» вважає затримання в Австрії пана Фірташа непорозумінням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4956
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sergii
3716 дн. тому
Этот сайт принадлежит медиа-группе 1+1. А так как Интер основной конкурент 1+1, то этот сайт целенаправленно "поливает грязью" Интер. Этот сайт и Дуся не один раз были уличены в наглой лжи против Интера. Поэтому доверия этим сайтам (Телекритика и Дуся) нет. Внимательный читатель может помимо этого заметить как эти сайты выстилаются расхваливая 1+1.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду